23948sdkhjf

Fire landbrugsministre kræver bedre svinevelfærd

Danmark, Holland, Tyskland og Sverige lægger pres på EU-Kommissionen
I en fælles aftale med sine tyske, hollandske og svenske kollegaer kræver fødevareminister Dan Jørgensen bedre dyrevelfærd for svin.

EU-Kommissionen skal på banen med ny lovgivning, opfordrer de fire ministre, som netop har underskrevet en dyrevelfærdsaftale. Aftalen opfordrer kommissionen til at forbedre den europæiske lovgivning for svin, så den bygger på den nyeste viden.

- Svin er levende væsner, der skal behandles ordenligt. Derfor er jeg glad og stolt over, at det nu er lykkedes at samle fire progressive lande på dyrevelfærd til at blive enige om, at vi skal opfordre EU-Kommissionen til at løfte dyrevelfærden i svinestaldene, siger fødevareminister Dan Jørgensen..

Skærpede regler for halekupering og kastration

De fire lande vil nu opfordre kommissionen til at forbedre EU-lovgivningen ved blandt andet at lave nye regler, der reducerer antallet af halekuperede grise, og stoppe brugen af kirurgisk kastration uden bedøvelse.

- Dyrevelfærden i Europa skal løftes i flok, ellers ender svinene med at leve et kummerligt liv i de lande, der har de dårligste forhold. Med den nyeste viden i hånden går vi nu til kommissionen og siger, at det skal være helt slut med kirurgisk kastration uden bedøvelse i 2018 og, at antallet af halekuperinger skal nedbringes betragteligt, siger Dan Jørgensen.

Målet for de fire lande er at få Kommissionen til at fremsætte et forslag til revision af svinedirektivet.

Erklæringen fra de fire ministre kan læses her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094