23948sdkhjf

Danish Agro får godkendt tysk opkøb

Også Vestjyllands Andel er med i køb af grovvareaktiviteter
Danish Agro, Vestjyllands Andel og det tyske grovvareselskab Agravis har nu fået konkurrencemyndighedernes godkendelse til opkøbet af den tyske koncern Getreide AG’s grovvareaktiviteter. I forbindelse med godkendelsen er der givet tilsagn om frasalg af nogle afdelinger i delstaterne Brandenburg og Sachsen-Anhalt. De frasolgte afdelinger udgør en samlet omsætning i underkanten af en milliard kroner, men der er stadig syv milliarder tilbage.

Opkøbet sker gennem de tre selskabers fælles joint venture-samarbejde i DAVA Agravis International Holding. Danish Agro og Vestjyllands Andel vil eje 75 procent og Agravis 25 procent af de nytilkøbte aktiviteter.

- Vi er meget tilfredse med godkendelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder. De opkøbte afdelinger og datterselskaber er stærke i den nordlige og østlige del af Tyskland og passer dermed rigtig godt sammen med vores grovvareaktiviteter i Skandinavien og Østersø-regionen, hvor vi nu kommer til at stå endnu stærkere, siger koncernchef i Danish Agro Christian Junker.

De opkøbte grovvareaktiviteter fortsætter som en selvstændig juridisk enhed under et nyt selskabsnavn, Ceravis AG. ’Cera’ henviser til afgrøder og ’vis’ er latin for styrke og dynamik. Det nye selskab vil bestå af mere end 60 afdelinger, 500 medarbejdere og en omsætning i niveauet syv milliarder kroner efter frasalget, oplyser Danish Agro.

Tysk direktør

Den nye topledelse i selskabet består af 59-årige Thorsten Pogge og 44-årige Henrik Stilund. Thorsten Pogge, der er tysker, indsættes som administrerende direktør i Ceravis AG. Han kommer fra en stilling som koncerndirektør og medlem af koncerndirektionen i Agravis og har mange års erfaring med det tyske grovvaremarked. Henrik Stilund indsættes som COO i selskabets direktion og vil blive ansvarlig for råvare- og afgrødehandel samt risk management.

Henrik Stilund er i dag medlem af direktionen i Danish Agro og er øverst ansvarlig for international handel og risk management i Danish Agro-koncernen. Han vil fortsat varetage disse arbejdsopgaver ved siden af ledelsesarbejdet i Ceravis AG.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125