23948sdkhjf

Frugtvinfolk klar til stor messe

Frederiksdal Gods lægger plads til masser af smagsprøver
Danmarks største - og vist også eneste - frugtvinsmesse bliver søndag 31. maj holdt på Frederiksdal Gods på Lolland, hvor landets frugtvinsproducenter skænker ud af deres vine dagen igennem.

- Vi er cirka 40 producenter i Danmark, og stort set alle er med på messen. fortæller godsejer Harald Krabbe til Food Supply. Han er indehaver af Frederiksdal Kirsebærvin og med en årlig produktion på 170.000 liter kirsebærvin en af de helt store spillere på markedet.

Messen blev holdt første gang sidste år, også på Frederiksdal Gods. Da kom cirka 700 gæster for at være med, og Harald Krabbe håber på endnu flere i år.

Han arrangerer messen i samarbejde med Dansk Forum For Frugtvin, der er brancheorganisation for dansk frugt på flaske. Arrangørerne konstaterer, at det danske klima er unikt til frugt og bær, og at adskillige vinproducenter har eksperimenteret med den danske frugt. Kvaliteten er nu højere end nogensinde og stærkt anerkendt langt ud over landets grænser, fremhæver Harald Krabbe.

Events, foredrag og mad

I løbet af messens åbningstid bliver der traktorture til godsets kirsebærplantager, flere åbne demonstrationskøkkener, gastronomiske events, foredrag og salg af gamle, danske frugttræer. Også spiseboder og en gourmetpølsevogn er der blevet plads til.

I demonstrationskøkkenerne bliver der naturligvis fokuseret på mad med dansk frugt på flaske. Nethe Plenge, kogekone og kogebogsforfatter, laver vildt, og Helle Rimmer fra "Den store bagedyst" bager kager og kommer med desserttricks. Desuden griller og hygger kirsebærvinsproducent, kok og bagedystdommer Jan Friis Mikkelsen og amatørgastronomen Simon Jul dagen igennem.

Premiere på kirsebær/pære-mix

Blandt de frugtvine, man kan smage på Frederiksdal Gods, er Rosenbæk Vin, Snoremark, Jyderodsgaard Vin, Pomona Cider, Æblerov og naturligvis Frederiksdal Kirsebærvin.

- Og så har vi selv premiere på et mix af kirsebær og pære med tilsat kulsyre. Den er ikke færdig endnu, men vi har smagt os frem til, at den ser ud til at blive god, fortæller Harald Krabbe og oplyser, at nyheden bliver lavet som et prøvebatch i "sølle 1.200 flasker".

- Så må vi se, om folk kan li' den, siger han.

Frederiksdal lavede sidste år 400 flasker kirsebærchampagne, hvor boblerne kom via den traditionelle méthode champenoise, altså med tilsætning af gær i flasken. Men det blev ifølge Harald Krabbe ikke specielt vellykket, så derfor bliver det nye mix af kirsebær og pære gjort "sparkling" ved at tilsætte kulsyre.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109