Vejles nye fødevarelegeplads er klar til infomøde
Initiativtagere præsenterer planerne for Food Innovation House, nu med nyt navn
Det ambitiøse projekt sigter på et tættere regionalt samarbejde på tværs af alle aktører i fødevarebranchen. Målet er at blive et nationalt og internationalt fødevarefyrtårn, som hjælper fødevarevirksomheder og deres underleverandører til vækst og jobskabelse via diverse innovations- og udviklingsaktiviteter med både producenter og kunder.
På inspirationsmødet bliver de foreløbige tanker for indhold, faciliteter og aktiviteter i huset præsenteret, og der bliver mulighed for at diskutere og brainstorme om andre ideer. Indtil nu er det meningen, at huset blandt meget andet skal indeholde udviklingskøkken, demo-supermarked, demo-restaurant og showroom, udover naturligvis masser af kontor- og mødefaciliteter. Alt i alt kalder initiativtagerne det for en fødevarelegeplads.
Åbning ultimo 2016
I de kommende måneder fortsætter investorerne - Bagger Sørensen Invest, Givesco og entreprenørfirmaet Ajcon - med at samle interessenter til huset på Dandyvej i det nordlige Vejle. Efter planen går byggeriet i gang i efteråret, med forventet åbning i slutningen af 2016.
Indtil for nylig har projektet haft navnet Vejle Food House, men det er nu udskiftet med Food Innovation House.
- Vi syntes, at Vejle Food House lød lidt for lokalt, for der er jo store visioner, og huset skal gerne række ud til hele Danmark, siger sekretariatschef Poul Krabbe fra Fødevareklubben til Food Supply. Fødevareklubben er en af pionererne bag projektet og kan ifølge Poul Krabbe se mange synergier og muligheder for klubbens medlemmer.
Interesserede, der er forhindret i at deltage i mødet 16. juni, kan deltage i et informationsmøde hos Gumlimk i Vejle 29. maj.
Food Innovation House forventes at skaffe 200 nye arbejdspladser til vejle.