23948sdkhjf

Der bor en bager... men nu er han væk

Kagens dag i dag er lidt af en festdag for de kageglade. Men for mange bagere er hverdagen ikke en fest.
I de senere år har mange bagerier bagt deres sidste bolle, og lige nu er 300 ud af landets 800 bagerier lukningstruede. Det fortæller DR Østjylland.

For frisk bake-off brød i supermarkederne er faldet i forbrugernes smag, konstaterer detailhandelsekspert Bruno Christensen.

- Vi vil have højeste kvalitet og vi vil have laveste pris, og det er også det, vi oplever, at dagligvarehandelen tilbyder os, siger han.

Han peger på, at folk også kan lide at de har mulighed for at købe deres brød og bagværk, når de alligevel er en tur i supermarkedet.

Bruno Christensen forklarer, at de bagerier, som klarer sig godt i dag, typisk har slået sig på at lave nye brødsorter indenfor rugbrød og grovbrød samtidig med, at de også tilbyder sandwiches, kaffe - og selvfølgelig stadig kager.

- I takt med at hele dagligvareområdet bliver mere og mere standardiseret og går i retning af, at vi skal købe ind til så lave priser som overhovedet muligt, så er der på den anden side også sket en vækst i antallet af fødevare-specialbutikker - også bagerbutikker.

Bruno Christensen peger på, at beliggenheden er afgørende for netop den slags specialforretninger.

- Hvis de ligger rigtigt, så er de i stand til at opnå en pæn succes, siger han.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111