23948sdkhjf

Fødevarelager blev erklæret rottefrit inden lukning

Kort før Fødevarestyrelsen i april valgte at lukke ned for fødevarevirksomheden Alt Pack i Rødekro i Sønderjylland på grund af massive rotteproblemer, var skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil faktisk sikre på, at problemet var løst.
Det fremgår i et notat fra Fødevarestyrelsen, som DR Syd har fået aktindsigt i.

I mere end en måned forsøgte Rentokil egenhændigt at bekæmpe rotterne - og Alt Packs lager i Kliplev blev da også siden erklæret rottefrit.

Men vurderingen blev lavet ene og alene ved hjælp af en såkaldt rottehund. Og det er i strid med normal praksis, forklarer Eva Rosenørn, der er sektionsleder ved Fødevarestyrelsen Sydjylland.

- En hund er et godt værktøj, og de er gode til at opspore rotter. Men rotten viser et øjebliksbillede, når den er der. Og det specielle ved rotter er, at de kan fortrække en tid, hvis der er meget uro og uvante situationer, siger Eva Rosenørn til DR Syd.

Og når et lager skal erklæres rottefrit, så skal det være et samarbejde mellem skadedyrsbekæmperen og Fødevarestyrelsen, siger Eva Rosenørn.

- Vi har nogle retningslinier i sådan et tilfælde her, hvor der har været rotter over længere tid og i et større antal, at der vil vi forlange, at lageret har ligget roligt hen med melspor i minimum 48 timer, uden at der kan påvises aktivitet, fortæller Eva Rosenørn.

I går kunne DR Syd fortælle, at der gik mere end en måned før, Fødevarestyrelsen blev underrettet om situationen hos Alt Pack. Det skete først, da styrelsen fik en anmeldelse fra en borger.

Fødevarestyrelsen fandt efterfølgende spor og ekskrementer efter rotter. Alt Pack er i dag rottefrit, men har fået en bøde på i alt 140.000 kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rentokil eller Alt Pack.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109