23948sdkhjf

68 procent af danskerne kender fuldkornslogoet

Nye tal fra YouGov viser at danskernes kendskab til fuldkornslogoet og indtag af fuldkorn er stigende. Men det er stadig ikke godt nok, lyder det fra Fuldkornspartnerskabet.
En undersøgelse fra YouGov viser at danskerne spiser mere og mere fuldkorn, men 70% af danskerne spiser stadig ikke de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Det vil Fuldkornspartnerskabet lave om på.

- Det er positivt, at så mange har taget anbefalingen om at spise mere fuldkorn til sig, og nye tal fra YouGov viser, at 68% af danskerne i dag kender det orange fuldkornslogo. 54% af dem siger også ja til, at de handler efter det. Men vi skal have fat i alle de andre og specielt dem, der i dag ikke spiser ret meget fuldkorn, siger Bente Stærk chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, som er partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkorns-fokus
Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fødevarevirksomhederne i partnerskabet øger hele tiden udvalget af fuldkornsprodukter både med og uden fuldkornslogo, så det bliver nemmere at få mere fuldkorn ind i den daglige kost. Nu søsættes forårskampagnen: ”Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn”, som skal huske os på at spise de 75 gram fuldkorn om dagen.

- Vi skal blive endnu bedre til at fortælle, hvad fuldkorn er, og hvorfor vi skal spise fuldkorn. Fuldkornsbrød og fuldkornprodukter smager godt, og så indeholder de vigtige næringsstoffer. Med den nye kampagne sætter vi fokus på netop dette, siger Rikke Iben Neess - kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Danskerne og fuldkorn
Danskernes kendskab til hvad fuldkorn er (YouGov april 2015)
- 40% ved, at havregryn er fuldkorn
- 65% ved, at rug kan være fuldkorn
- 42% ved, at hvede kan være fuldkorn

Det kan få danskerne til at spise mere fuldkorn (YouGov april 2015)
- 25% ville spise mere fuldkorn, hvis der var fuldkorn i de varer, de normalt køber
- 26% ville spise mere fuldkorn, hvis der var et større udvalg af madvarer med fuldkorn
- 21% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere at vide om, hvad fuldkorn betyder for deres sundhed
- 19% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere inspiration til, hvordan man spiser mere fuldkorn
- 13% ville spise mere fuldkorn, hvis der var flere fastfood produkter med fuldkorn

Så meget fuldkorn spiser danskerne (Fødevareinstituttet DTU)
Danskerne spiser i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen. 30% af befolkningen spiser de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen.

Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094