23948sdkhjf

Tang skal ind på supermarkedets hylder

AgroTech sætter med et nyt projekt fokus på den uudnyttede fødevareressource tang. Fra gastronomi til supermarkedets hylder.
Tang har vist sig, at have en række gode egenskaber, både som smagsgiver i fødevarer og som sundhedsfremmende ingrediens. Tangs fysiske og kemiske egenskaber gør det eksempelvis muligt at reducere saltindholdet i produkter. Tang indeholder ti gange så mange vitaminer som broccoli og tilmed gode indikationer på at hæmme visse sygdomme.

I et stort udviklingsprojekt ledet af AgroTech med deltagelse af Aarhus Universitet (Institut for Bioscience og Institut for Food Science) og fem af landets bedste kokke (Mette Gassner/Ti Trin Ned, Kenneth Hansen/Svinkløv Badehotel, Tommy Friis/Fru Larsen, Thomas Pasfall/Pasfall og Wassim Hallal/Frederikshøj Kro) har man gødet jorden for at arbejde videre med tang i fødevareindustrien:

- Vores projekt har vist, at tang som den rene, uforarbejdede råvare i madlavningen kan anvendes på et utal af måder, fx som geleringsmiddel, som smagsgiver og til at reducere indholdet af salt, og det er den viden AgroTech nu er klar til at overføre til fødevareindustrien, siger Francisca Listov-Saabye, seniorkonsulent i AgroTech, der arbejder med produktudvikling for både små og store fødevareproducenter.

Første skridt på rejsen fra gastronomi til supermarked bliver at finde virksomheder, der kan se en idé i at bruge tang som ingrediens, næste trin er at få en nemmere tilgang til dansk tang.

Francisca Listov-Saabye vurderer, at vi i fremtiden kommer til at finde flere produkter indeholdende tang på supermarkedets hylder:

- Jo før vi kommer i gang, jo før kan produkterne være klar og der er store perspektiver i at anvende tang som en ny, sund ingrediens og for fødevareproducenter vil dette være en mulighed for at lancere højværdiprodukter til gavn for bundlinjen, siger Francisca Listov-Saabye.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093