23948sdkhjf

Danish Crown positivt påvirket af polsk opkøb

Danish Crown leverer et stærkt halvårsregnskab, der er positivt påvirket af opkøbet af polske Solokow.
Danish Crown-koncernen har i første halvdel af regnskabsåret 2014/15 haft en omsætning på 29,2 mia. kr. Det er en stigning på lidt over 1 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Bag fremgangen ligger en organisk vækst på fire pct. samt overtagelsen af de resterende 50 pct. af polske Sokolow.

Resultatet af den primære drift stiger 28 pct. til 1.108 mio. kr. Den markante stigning skyldes dels, at Sokolow i år indgår 100 pct. i resultatet, og dels at sidste års resultat var påvirket negativt af ekstraordinære hensættelser.

Nettoresultatet for perioden lander på 852 mio. kr. mod 813 mio. kr. i første halvdel af regnskabsåret 2013/14, hvor resultatet dog blev løftet mærkbart af engangsindtægter fra salg af ejerandele i associerede selskaber.

Alle leverer
Det er et halvår, hvor alle koncernens hovedforretningsområder – DC Fresh Meat (DC Pork og DC Beef), DC Foods (Tulip Food Company, Tulip Ltd, Sokolow og Plumrose USA) og DAT-Schaub og DC Ingredients leverer et mærkbart input til det samlede resultat, og hvor den løbende investering i udenlandske selskaber beviser sit værd.

Især opkøbet af anden halvdel af polske Sokolow er en god investering.

- Sokolow var i forvejen et meget stærkt brand i Polen. Efter opkøbet af den resterende halvdel af virksomheden bidrager selskabet for alvor til Danish Crowns bundlinje – og det i en tid, hvor også Polen er hårdt ramt af situationen på det russiske marked. Samtidig bidrager det nu fulde ejerskab med idéudvikling på tværs af grænserne og dermed øget synergi, forklarer CEO for DC Foods Flemming N. Enevoldsen.

Tilpasninger giver pote
Men det er også et halvår, hvor de seneste års massive indsats for at tilpasse de danske produktionsomkostninger giver pote.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi til stadighed kæmper med betingelserne for at have produktion i Danmark. Og at det løbende giver anledning til engagerede diskussioner både i og om virksomheden. Men det er den virkelighed, vi lever i, og derfor er det også meget positivt, at vi lige nu kan pege på et fald i produktionsomkostningerne i Danmark, siger Group CEO Kjeld Johannesen og fortsætter.

- I sidste ende er det markedspriserne sammen med vores egen effektivitet, der afgør, hvilken afregning de danske ejere får for deres slagtedyr.

- Det er med tilfredshed, at vi har kunnet levere en gennemsnitligt højere afregningspris end landene omkring os. Det er Danish Crowns helt klare mål at drive koncernen, så ejerne får mest muligt ud af det, og ser vi på de udfordringer, der omgiver branchen internationalt, så manøvrerer den dansk-ejede slagterikoncern professionelt i udfordringerne, siger bestyrelsesformand i Danish Crown Erik Bredholt.

Afdæmpet andet halvår
Danish Crown ser ind i et andet halvår, som traditionen tro vil være mere afdæmpet.

- Vi er i en branche med meget store sæsonudsving, men dem er vi fortrolige med. Derfor er det gode første halvår også meget positivt, når vi ser frem mod helårsresultatet, siger Kjeld Johannesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109