Ostival i Kødbyen
Kødbyens Mad og Marked er vært for dagslang hyldest til dansk ostehåndværk.
Dagen starter med en klassisk ostemad til de første 1.000 gæster, og derefter er der lejlighed til at møde en række af de nyeste, danske mejerier, der har det til fælles, at de prioriterer håndværket i osteproduktionen. Blandt de deltagende mejerier er Morgenlys, La Treccia og Hedeagergaard, tre mejerier der producerer håndværksost med fokus på økologi og dyrevelfærd.
Morgenlys producerer friskost og hvidskimmelost med tilsætning af bl.a. ramsløg og valnødder. La Treccia har specialiseret sig i italienske specialiteter som mozzarella, burrata og ricotta. Biodynamiske Hedeagergaard producerer mange klassiske skæreoste og medbringer derudover et sortiment af pølser, der passer på ostebordet.
Ud over mejerierne er firmaerne Grand Fromage og Ostebørsen også at finde på Ostivalen. Begge firmaer samarbejder med osteproducenter om udvikling af nye ostetyper og medbringer eksempler på danske håndværksoste til ”Ostivalen”.
"Ostivalen" er en del af projektet "Netværk for dansk Ostehåndværk”, der har til formål at fremme lokal produktion af håndværksoste i Danmark.