23948sdkhjf

Urtekram er nu på svenske hænder

Den nye ejer vil drive firmaet videre som hidtil
Urtekram International A/S, Skandinaviens største økologiske fødevaregrossist med base i Mariager og 150 medarbejdere, er blevet solgt til det svenske selskab Midsona AB, Malmø.

Købesummen er 215 millioner kroner, oplyser Urtekram, og ejerskiftet får som udgangspunkt ikke betydning for de 150 medarbejdere, direktionen, eller den daglige drift af virksomheden.

Urtekram var i 1995 tæt på en betalingsstandsning, da stifteren Lisbeth Damsgård inviterede Gaia Trust og Ross Jackson til at overtage aktiemajoriteten med en kapitalindsprøjtning på seks millioner kroner.

Omsætning tæt på 400 millioner kroner

En række tiltag for at styrke driften af virksomheden samt yderligere kapitalindskud fik vendt udviklingen. Den årlige omsætning er siden steget fra omkring 50 og er på vej mod 400 millioner kroner.

Ross Jackson, der sammen med den almennyttige forening Gaia Trust er hovedaktionær i Urtekram, siger, at salget af Urtekram sikrer midler til Gaia Trust, således at foreningen kan udvide og professionalisere dens to store projekter - den globale økosamfundsbevægelse samt uddannelse i bæredygtighed.

Midsona AB er børsnoteret og en af de førende virksomheder i Norden inden for helsekost, personlig pleje og hygiejne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109