23948sdkhjf

Millionkontrakt til Frederiksdal Kirsebærvin

Ti-årig aftale i Kina giver glæde hos ambitiøs godsejer på Lolland
Produktion af kirsebærvin er for alvor blevet et hit for Frederiksdal Gods på Lolland. Godsejer Harald Krabbe og hans medarbejdere eksporterer dråber af høj kvalitet til Sverige, Norge, Tyskland og Japan - og nu har den kinesiske virksomhed Glamazon også indgået en kontrakt om levering for millioner af kroner, skriver business.dk.

Frederiksdal Kirsebærvin har netop sendt omkring 6.000 flasker til Kina, og antallet vil stige til mindst det dobbelte i løbet af de næste 10 år, hvor kontrakten løber.

Samtidig har virksomheden indgået en aftale med vinfirmaet H.J. Hansen, som skal stå for distribution til hoteller, restauranter og cafeer, samt med Coop og Dansk Supermarked, der skal gøre vinen tilgængelig på de danske supermarkedshylder.

Investering på 10 millioner kroner

Sideløbende med de nye kontrakter har Frderiksdal Kirsebærvin udvidet ejerkredsen og investeret 10 millioner kroner i nyt produktionsudstyr, oplyser bestyrelsesformand og ny medejer Mikael Vest til business.dk.

- Vi har en ambition om at fylde noget i landskabet, og for at lukke en aftale som den i Kina skal vi have noget volumen. Vi skal kunne levere varen, også når vi får et gennembrud, og ikke bare melde alt udsolgt, siger han.

Mikael Vest er nu medejer sammen med de tre oprindelige stiftere, godsejer Harald Krabbe, restauratør Jan Friis-Mikkelsen og journalist Morten Brink Iwersen.

Virksomheden har p.t.kapacitet til 100.000 liter, men målet er at kunne tage alt, hvad den tilhørende plantage kan præstere i et år med en god høst, og det vil sige 250.000 liter.













Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08