23948sdkhjf

Greenpeace giver Royal Danish Fish et stort millionhug

Åle-aktion har ramt hårdt, men direktør er ved godt mod
- Vi har tjent penge hvert år de seneste 12 år, og det har vi ambitioner om at gøre igen. Vi er stadig den klart mest solide virksomhed af vores slags i Europa - sådan har det været alle årene, og sådan er det også nu.

Direktøren for Royal Danish Fish i Hanstholm, Mogens Mathiasen, er tydeligvis stadig ved godt mod, selv om hans virksomhed netop har offentliggjort et 2014-regnskab med et på de kanter helt uvant resultat: Regnskabet viser et minus på 23,5 millioner kroner før skat.

Resultatet skal ifølge Mogens Mathiasen ses i lyset af, at Royal Danish Fish har været hårdt ramt af, at Greenpeace for tre år siden fik supermarkeder til at holde op med at sælge ål, som er Hanstholm-virksomhedens vigtigste indtægtskilde. Greenpeace aktionerede dengang for at skabe opmærksomhed om ålen som en truet dyreart, og mange detailkæders deraf følgende åle-stop har været med til at ændre priserne.

Den fulde konsekvens i ét hug


- Det har vi til fulde valgt at tage konsekvensen af i ét hug, siger Mogens Mathiasen til Food Supply med henvisning til, at Royal Danish Fish har valgt at nedskrive værdien af sin biomasse - altså de ål, som bliver opdrættet. Det er sket som en direkte konsekvens af markedssituationen i Europa, hvor værdien af ål simpelthen er blevet mindre.

Præcis hvor stor en værdinedskrivning, der er tale om, fremgår ikke af regnskabet, og det er heller ikke noget, Mogens Mathiasen ønsker at oplyse. Han nøjes med at konstatere, at det er "rimelligt seriøst - et stort millionbeløb". Til gengæld glæder han sig over et andet stort millionbeløb - virksomhedens egenkapital, som godt nok er dykket med over 11 millioner kroner, men som stadig med 27 millioner ligger i den solide ende.

Væsentligt bedre i 2015

Direktøren føler sig overbevist om, at regnskabet for 2015 bliver langt mere behagelig læsning. I beretningen i 2014-regnskabet hedder det da også, at "ledelsen forventer et aktivitets- og resultatniveau på et væsentligt bedre niveau det kommende år", hvor salgspriserne ventes at være stabile eller svagt stigende.

- Betyder det så, at I kommer ud med et plus for 2015?

- Det arbejder vi for hver eneste dag, konstaterer Mogens Mathiasen.

Regnskabet kan ses her:
Royal Danish Fish 2014
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11