23948sdkhjf

Kobe-kød kommer til Danmark

Noget af verdens dyreste kød er på vej fra Japan
En af verdens mest mytiske og eksklusive fødevarer er på vej til Danmark. Et japansk forbud mod eksport af kobe-kød, også kendt som wagyu, er fortid, og det originale kobekød er derfor snart at finde på menukortet hos den danske restaurantkæde Mash, skriver Politiken.

- Jeg har kendt til Kobe-kød i lang tid, og jeg har også smagt det, hver gang jeg har været i Japan. Hver gang har jeg har tænkt, at det her måtte vi bare have på vores restauranter. Men det har, indtil nu, ikke været muligt at importere det. Da vi hørte om, at det nu blev muligt, var vi ikke i tvivl om, at det måtte vi bare have fat i, siger Jesper Boelskifte, direktør og medejer af Mash, til avisen.

Massage og klassisk musik

Derfor bliver 147 kilo kobe-kød i den højeste A5-kvalitet sendt fra Japan og om på den anden side af kloden til Mash' seks restauranter i løbet af det næste år. Prisen er cirka 2.200 kroner pr. kilo.

Manden, som bringer kødet til Mash-restauranterne, er japanske Hisato Hamada. Han bekræfter over for Politiken, at den særlige kobe-kvalitet blandt andet skyldes, at daglig massage af køerne og klassisk musik i staldene er udbredt blandt nogle af de producenter,han køber kødet hos, fordi det giver mindre stressede køer og mere mørt kød.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08