23948sdkhjf

Benene er sparket væk under fødevaresektoren

Og det er Kina og Rusland, der har gjort det
Humøret er faldet til under frysepunktet i dansk fødevare- og agroindustri, som har afgørende betydning for beskæftigelsen i mange landdistrikter.

Efter en årelang krise var der i begyndelsen af 2014 håb om bedre tider, men de seneste 12 måneder har været én lang nedtur for sektoren, som nu har skruet ned for forventningerne til produktionen i Danmark og venter faldende beskæftigelse på de danske fabrikker, skriver Finans onsdag.

Det viser to nye konjunkturmålinger fra Landbrug & Fødevarer, L&F. Ifølge målingerne ser virksomhederne i både fødevare- og agroindustrien samlet set sortere på fremtiden end nogensinde før. Det er især en voldsom opbremsning i Kinas import samt Ruslands boykot af fødevarer fra EU, der helt har slået benene væk under en sektor, som i forvejen var svækket.

- Virkelig svært at få øje på

- Dertil kommer en svag økonomisk udvikling på de store nærmarkeder i EU. Alle taler om, at et opsving er på vej, men det er virkelig svært at få øje på ude i virkeligheden. Vi må i hvert fald konstatere, at der stadig ikke er nævneværdige tegn på vækst i privatforbruget, siger Thomas Søby, cheføkonom i L&F.

- Mange i branchen havde nok ventet, at eksportmarkederne i Asien ville åbne sig og trække væksten. Den forventning er der stadig på langt sigt, men på kort sigt har Asien ikke leveret den ventede vækst, tilføjer han.

Konjunkturmålingerne fra L&F viser, at virksomhederne i både fødevare- og agroindustrien har rekordlave forventninger til beskæftigelsen i Danmark. I begge brancher er det manglende ordrer, som aktuelt udgør den største produktionsbegrænsning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078