23948sdkhjf

Emballageproducenter får millionbøder fra EU

Syv producenter og to distributører skal af med 850 millioner kroner
EU-Kommissionen giver syv producenter og to distributører af fødevareemballage en samlet bøde på 115 millioner euro, svarende til omkring 850 millioner keoner, for at have deltaget i mindst et af fem forskellige karteller. Det oplyser EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, på et pressemøde i Bruxelles, skriver finans.dk

Selskaberne aftalte priser og fordelte kunder af emballage til blandt andet ost, kød, fisk og kage handlet i supermarkeder. Og det er i strid med EU's regler.

- Millioner af kunder, der køber mad til sig selv og deres familie, er potentielt blevet ramt af kartellerne. Selskaberne opdelte fødevareemballage-markedet og blev enige om priser i stedet for at konkurrere på baggrund af deres evner, konstaterer Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

"Mafia"

Karteldannelsen, hvor nogle af selskaberne refererede til deres ulovlige kontakter som "The Club" eller "Mafia", foregik fra 2000 til 2008.

Producenterne er finske Huhtamäki, franske Nespak og Vitembal, tyske Silver Plastics, Coopbox og Magic Pack, italienske Sirap-Gema samt de to distributører er portugisiske Ovarpack og engelske Propack. Selskabet Linpac nød immunitet, fordi den engelske producent afslørede kartellernes eksistens, skriver finans.dk.

Tyske Sirap-Gema bliver straffet hårdest med en bøde på over 35 millioner euro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125