23948sdkhjf

Svinebonde fik eftergivet gæld på 100 millioner

TV2 afslører, at en af Danmarks største svinefarme blev reddet af banken
TV2 afslørede onsdag, at svinebonden Bernhard Marinus Mortensen i al hemmelighed har fået eftergivet og restruktureret en gæld på over 100 millioner kroner

Bernhard Mortensen bor på en gård lidt uden for Grindsted i Billund Kommune. Gården bliver af de lokale kaldt ’Lille Amalienborg’ på grund af dens pragt og størrelse, mens selve svinefarmen har været drevet siden 1990’erne og i dag betegnes som én af landets største. Samlet set producerer Bernhard Mortensens selskab, Mortensen Agro, omkring 100.000 grise om året.

På grund af finanskrisen oplevede koncernen, at underskuddet blev større og større, og af regnskabet for 2013 fremgik en samlet gæld på 214 millioner kroner. En kombination af faldende jordpriser og finansielle spekulationer var i færd med at sende svinebonden mod en stensikker konkurs, skriver TV2 på sin hjemmeside.

Gældseftergivelse

For tre måneder fortalte Berlingske Business historien om Bernhard Mortensens store ejendom og forretning, og i samme artikel undrede skribenten sig over, hvorfor Jyske Sparekasse, der er Bernhard Mortensens hovedkreditor, ikke havde trukket stikket, når regnskabet var så ringe, som det var.

Ifølge TV2 viser det sig nu, at banken har reddet svinefarmen fra konkursen, og at der rent faktisk ikke var økonomiske problemer i Mortensen Agro på daværende tidspunkt, eftersom aftalen om gældseftergivelse for længst var indgået med Jyske Sparekasse.

Det kan man læse ud fra Mortensen Agros nyeste regnskab. Her fremgår det, at 2014 endte et overskud på 87 millioner kroner.

Bernhard Mortensen har ikke ønsket at lade sig interviewe om regnskaberne, fortæller TV2.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11