Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  


Test: Alle rejer smager ens

- Af Kamilla B. Hansen

En test fra Videnscenter for Fødevarer og Sundhed konstaterer, at der ikke er nævneværdig forskel på smagen af henholdsvis billige og dyre rejer.

Videnscenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos) har testet smagen på billige og dyre rejer, og resultatet er overraskende, at der ikke er nævneværdig forskel, skriver Politiken.

Mange forbrugere har en forudindtaget mening om rejer, eksempelvis at store rejer er bedst, eller at rejer, der ligger i lage, er dårligst. Men rejetesten antyder klart, at dette blot er myter.

De 17 testpersoner er studerende på Ernæring- og Sundhedslinjen og er ikke trænede i at vurdere fødevarer efter smag. Dette for at få en forbrugers synsvinkel på produkterne frem fo en eksperts vurdering.

Om rejerne er store eller små, tynde eller tykke, friske eller frosne, gør åbenbart ikke den store forskel, når det kommer til vurderingen af smagen, fortæller testleder Jens Knudsen om resultatet.

Læs mere om testen på www.tjek.dk

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.713 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere

Fødevareminister går i rette med Fødevarestyrelsen

1. oktober 2014 09:50

Forbrugerne skal informeres, lyder det fra fødevareministeren efter af Fødevarestyrelsen i flere måneder holdt tand for tunge i sagen med salmonella-inficeret kød fra Skare Meat Packers. Fødevarestyrelsen erkender fejl.

Morgenluft og sorte tal hos Nakskov Mill Foods

1. oktober 2014 09:18

Efter år med røde tal på bundlinjen har morgenmadsproducenten Nakskov Mill Foods nu vendt bøtten og leverer nu overskud og en stigende bruttofortjeneste.

Nordic Sugar efterlyser sukkerroedyrkere

1. oktober 2014 09:00

I kvoteårene 2001/2002 har sukkeroedyrkere og - producenter betalt for meget i produktionsafgift. Skat og Naturerhvervsstyrelsen har udbetalt 161,4 mio. kr. til Nordic Sugar A/S, som efterfølgende skal betale pengene tilbage til producenterne.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Eks­portem­balla­ge i plast

1. oktober 2014 10:28
Olitec Packaging Solutions A/S

Let løsning – kræver ingen certificering. Eksport af varer stiller ofte store krav til emballagen, da forsendelser tit er længe undervejs og udsættes for tem­pera­turuds­ving, fugt og genhåndtering.

Pilz' salgsingeniører er nu også TÜV Certificerede Mas­kinsik­kerhed­seksper­ter

1. oktober 2014 09:27
Pilz Skandinavien K/S

Pilz Skandinaviens salgsingeniører Erik Hyndig Møller og Erik Wandall kan nu sammen med over 450 andre personer på verdensplan sætte titlen "CMSE® – C ...

Undgå skader i brugs­vandsins­talla­tio­ner og misfarvning af vand

1. oktober 2014 09:46
FORCE Technology

FORCE Technology afholder kursus om brugs­vandsins­talla­tio­ner, materialer og kor­rosions­fore­byggel­se den 21. oktober 2014 i Brøndby.

1. oktober 2014
30. september 2014