Test: Alle rejer smager ens

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

En test fra Videnscenter for Fødevarer og Sundhed konstaterer, at der ikke er nævneværdig forskel på smagen af henholdsvis billige og dyre rejer.

Videnscenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos) har testet smagen på billige og dyre rejer, og resultatet er overraskende, at der ikke er nævneværdig forskel, skriver Politiken.

Mange forbrugere har en forudindtaget mening om rejer, eksempelvis at store rejer er bedst, eller at rejer, der ligger i lage, er dårligst. Men rejetesten antyder klart, at dette blot er myter.

De 17 testpersoner er studerende på Ernæring- og Sundhedslinjen og er ikke trænede i at vurdere fødevarer efter smag. Dette for at få en forbrugers synsvinkel på produkterne frem fo en eksperts vurdering.

Om rejerne er store eller små, tynde eller tykke, friske eller frosne, gør åbenbart ikke den store forskel, når det kommer til vurderingen af smagen, fortæller testleder Jens Knudsen om resultatet.

Læs mere om testen på www.tjek.dk


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Glæde i Them: Mejeriet kan udvide

Bookmaker: Dansk outsider i verdensmesterskabet for kokke

Trump får en burger på Bornholm

Nu får fødevarer deres egen crowdfunding-platform

De bedste nye øl skal kåres

Ugens grin: En hest efter biler

1

Friske grøntsager er nu en mangelvare

Aqua D'or i strid modvind med »skolevand«

Nyt slagteri skruer op for blusset

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Café-kæde sælger billig Arla-suppe til 10-dobbelt pris

Kaffemand sælger halvdelen af sit livsværk

Muslinger skal give plads til flere havbrug

Fuldkornsfokus sætter rekord

Voksne danskere spiser mere usundt

Millionprojekt vil finde sukker-alternativ

Carlsberg og Rynkeby på vej mod helt nye produkter

Ny fødevarefagmesse melder alt udsolgt

Slikbaron får fem års fængsel for svindel

Espersen kan være på vej til England

Xocolatl flytter til gammel Fakta-butik

Johan Bülow rykker for alvor ind i Finland

Presset Novozymes nedlægger 198 jobs

Arla vil udforske det bæredygtige mejeri

Carlsberg finder ny dansk landechef i egne rækker

Flere kyllinger fra Himmerland i køledisken

Hørkram vil have sunde chauffører

Easyfood takker nej til pengepose

Ny Løgismose-chef vil ud over stepperne

Banker holder igen over for iværksættere

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Silkeborg-slagter vokser voldsomt efter Lidl-aftale

Street food på vej til Helsingør

Lokale fødevarer i fokus i Gram

Gorm's pizzadej nu også i frysedisken

Flere virksomheder gik konkurs i 2016

Skipper tiltalt for ikke at nedkøle fisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Edge-Team søger nye medarbejdere

Maskinsikkerhed ApS starter kursussæson 2017 fra uge 5. Ledige pladser.

Cuby – det nyeste medlem af shuttle-familien

Byg selv din Stabilus gasfjeder

Susanne Støier har 25 års jubilæum hos DMRI Teknologisk Institut

170.000 attraktive kvadratmeter til salg

Eksklusiv simulation workshop i Århus for ingeniører og industrielle designere d. 28/02

Fint besøg fra Transportmagasinet på Sjælland

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vil du også prøve nitrigrip?

Rabat på online ordrer

Metalkomponenter finder du på messe i Stavanger

Ligger din fremtidige eksport i Bayern?

Fart på når der skal pakkes frugt og grønt

Luftovervågning på arbejdspladsen

Salicath har 7 brugte tanke til salg

FLEXMATIC - Innovativ leverandør til procesindustrien

Safexpert kursus

Regler for eftersyn af tekniske hjælpemidler, herunder elektrisk håndværktøj, ændres fra 1. juli 201

Vi gør PR drømme til virkelighed :)

Ny båndtype ideel til udfordringer med høj fugtighed og varme.

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserø...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

CAD modeller til fri rådighed hos Endress+Hauser

Nyudviklet multilift fra Nordland

Send til en kollega

0.342