Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Test: Alle rejer smager ens

- Af Kamilla B. Hansen

En test fra Videnscenter for Fødevarer og Sundhed konstaterer, at der ikke er nævneværdig forskel på smagen af henholdsvis billige og dyre rejer.

Videnscenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos) har testet smagen på billige og dyre rejer, og resultatet er overraskende, at der ikke er nævneværdig forskel, skriver Politiken.

Mange forbrugere har en forudindtaget mening om rejer, eksempelvis at store rejer er bedst, eller at rejer, der ligger i lage, er dårligst. Men rejetesten antyder klart, at dette blot er myter.

De 17 testpersoner er studerende på Ernæring- og Sundhedslinjen og er ikke trænede i at vurdere fødevarer efter smag. Dette for at få en forbrugers synsvinkel på produkterne frem fo en eksperts vurdering.

Om rejerne er store eller små, tynde eller tykke, friske eller frosne, gør åbenbart ikke den store forskel, når det kommer til vurderingen af smagen, fortæller testleder Jens Knudsen om resultatet.

Læs mere om testen på www.tjek.dk

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.691 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Verdo hjælper proteinproducent til energigevinster

21. oktober 2014 12:50

Verdo Energirådgivning har hjulpet proteinproducenten BHJ med energioptimering af produktionen. På den konto har virksomheden nu øget produktionen med 20 procent og forventer at reducere energiforbruget med over én million kilowatt-timer – svarende til varmeforbruget i 80 parcelhuse.

Fødevareforlig udskydes til 2015

21. oktober 2014 09:48

På baggrund af det kritiske eftersyn af listeria er fødevareministeren og fødevareordførerne blevet enige om at forlænge det nuværende fødevareforlig - og dermed udskyde det nye fødevareforlig til 2015.

Fra tang til biofilter til forbrugerens tallerken

21. oktober 2014 09:30

Muslinger og tang dyrkes i Horsens Fjord. Her skal tangen og muslingerne fungere som biofilter, hvor affaldsproduktet fra én afgrøde er næring for en anden, og til sidst ender det alt sammen på forbrugernes tallerken.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Når det ser allermest sort ud er der brug for den mest avancerede mini fotocelle

22. oktober 2014 00:00
SICK A/S

I 2002 fandt man en sommerfugl, Papilon Ulysses, hvis vinger kun reflektere 1 % af det lys som rammer den hvilket er den dybeste naturlige sort verden har set.

Klar til Foodtech 2014 !

22. oktober 2014 00:00
Filterteknik A/S

Filterteknik A/S

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

22. oktober 2014 00:00
Trepak International AB

Fyldemaskiner til flydende produkter

21. oktober 2014