23948sdkhjf

Landbrug & Fødevarer glad for ny superminister

Eva Kjer Hansen bliver budt velkommen i arbejdstøjet
Eva Kjer Hansen (V), der i weekenden blev præsenteret som Danmarks nye miljø- og fødevareminister, har store udfordringer at tage fat på, konstaterer erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, som byder den nye regering velkommen i arbejdstøjet.

- Statsminister Lars Løkke Rasmussens retning for den nye regering tegner positivt for et endnu mere erhvervsvenligt klima i Danmark - også for den samlede fødevareklynge. Det er afgørende, at regeringen har skarpt fokus på at skabe udvikling i hele Danmark, konstaterer Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Landbrug & Fødevarer hilser det velkomment, at der nu etableres et samlet mijø- og fødevareministerium, således at politikken og administrationen af dette vigtige område kan hænge bedre sammen.

- Vi byder Eva Kjer Hansen velkommen som ny superminister for vores erhverv - og glæder os til samarbejdet. Eva Kjer Hansen har tidligere erfaring fra området og har været i front for arbejdet med at afskaffe dansk enegang, når det gælder overimplementering af EU-regler. Fødevareklyngen skaber liv og arbejdspladser i Produktionsdanmark. Det er vi stolte af. Men der er også klare udfordringer, hvis landmænd og fødevarevirksomheder skal kunne konkurrere på det globale marked og skaffe indtægter til både danske familier og Danmark, fastslår direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup.

Gødning og randzoner

Landbrug & Fødevarer ser frem til, at regeringen hurtigst muligt får vedtaget den fødevare- og landbrugspakke, som de borgerlige partier blev enige om før valget, og som er nævnt i regeringsgrundlaget. Planen indeholder blandt andet et opgør med den politisk bestemte undergødskning af danske marker, afskaffelse af randzonerne og en række andre tiltag, der kan få afgørende betydning for konkurrencekraften i fødevareklyngen.

- De borgerlige partier har fremlagt en meget klar plan for fødevareklyngen, der for alvor kan sætte vores erhverv tilbage på vækstsporet. Vi håber, at et bredt flertal af de erhvervsvenlige partier i Folketinget vil støtte planen, siger Karen Hækkerup.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078