23948sdkhjf

Arla mærker tydeligt græsk krise

Mindre smør- og ostepakker er en af konsekvenserne
Den græske gældskrise, der endnu mangler en afklaring, har fået det danske mejeriselskab Arla til at tilpasse sin forretning i det sydeuropæiske land.

Det sker, efter et sammenbrud i forhandlingerne mellem regeringen i Athen og dets kreditorer har kastet landet ud i en større krise.Sammenbruddet har øget sandsynligheden for, at Grækenland må forlade eurosamarbejdet.

- Uanset om Grækenland bliver i euroen eller forlader den, så planlægger Arla fortsat at drive forretning i Grækenland. Men går landet ud af euroen, vil det betyde en kraftigt reduceret forretning for Arlas vedkommende, siger Theis Brøgger, pressechef hos Arla Foods.

Ifølge pressechefen har mejeriselskabet et årligt salg på cirka 250 millioner kroner i Grækenland.

Mindre pakker

Arlas forventning er, at hvis Grækenland forlader euroen, så vil det formentlig betyde op mod en halvering af salget i Grækenland.

- Vi har tilpasset vores produktstørrelse, fordi grækerne har fået en dårligere købekraft de seneste år og måneder. Derfor har vi tilpasset os efter at sælge mindre smør- og ostepakker end tidligere, siger Theis Brøgger.

- Rent konkret har vi i sidste uge trukket det meste af vores kapital ud af landet, før det hele kunne risikere at fryse fast dernede, og vi ville have risiko for at få noget økonomisk i klemme, hvis det kom til et græsk exit fra euroen, tilføjer han.

Sidste år havde Arla en samlet omsætning på 79,1 milliarder kroner.


/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094