Kraftcenter for Fødevarer rykker nærmere
Projekt til 28 millioner kroner får mere støtte
- Rigtig mange har vist interesse for projektet, og med pengene til forundersøgelsen kan vi nu tage nogle meget væsentlige skridt imod realiseringen, bemærker Jes Damgaard Lund i en pressemeddelelse.
Ideen med Kraftcenter for fødevarer er, at det skal være en smeltedigel, hvor små og store fødevareproducenter, uddannelsesinstitutioner og oplevelsesindustrien i Midt- og Vestjylland udvikler nye produkter og samarbejder på tværs.
Planen er at åbne næste år
Ausumgaard Udvikling ApS, som står bag projektet, har foreløbigt rejst omkring 1,5 million kroner til udviklingsfasen, der løber frem til nytår. Det samlede budget er på 28 millioner kroner.
Arkitekterne går nu i gang med at skitsere, hvordan de gamle avlsbygninger på herregården kan omdannes til moderne faciliteter til produktion, undervisning og oplevelser.Udviklingsfasen skal afdække, om der er grundlag for den egentlige etablering af Kraftcenter for Fødevarer på Ausumgaard fra 2016.
Hos Realdania er programchef Stine Lea Jacobi håbefuld.
- Vi synes, at Kraftcenter for Fødevarer er en rigtig spændende idé. Fødevareproduktion er et af yderområdernes største potentialer, og et kraftcenter kan bidrage til at styrke småskalaproduktion og innovation i fødevaresektoren – både lokalt og på landsplan, nævner hun i pressemeddelelsen..