23948sdkhjf

40.000 danske job kan være på vej til udlandet

Omkring 25 procent af de danske fødevare- og agrovirksomheder har allerede helt eller delvist flyttet produktionen til udlandet i løbet de seneste år, og 25 procent overvejer at gøre det.
Det fremgår af en undersøgelse, som interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har foretaget blandt medlemsvirksomhederne, skriver Finans onsdag.

Cheføkonom i Landbrug & Fødevarer Thomas Søby efterlyser politisk handling for at standse udflytningen af arbejdspladser.

Han understreger, at fødevare- og agrovirksomhederne beskæftiger omkring 170.000 personer, og at op imod 40.000 job dermed står på spil.

- Det er ganske dramatiske tal. Arbejdspladserne kommer sjældent tilbage, når de engang er flyttet ud, og det er et rigt samfund, der har råd til at sige, at sådan er det bare, siger han til Finans

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kalder undersøgelsen for bekymrende.

- Danmark har hårdt brug for et konkurrencedygtigt fødevareerhverv, der skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark – i samspil med vores natur og miljø. Regeringen vil snarest fremlægge en fødevare- og landbrugspakke, der bl.a. skal gøre det lettere at være landmand, fisker og fødevareproducent i Danmark, siger hun til Finans
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109