23948sdkhjf

Nestlé Danmark fra kæmpeminus til lille plus

Salget af Hjem-Is med til at vende udviklingen
Fødevarekæmpen Nestlé Danmark er gået fra et underskud på 95,9 millioner kroner i 2013 til et overskud på 9,2 mllioner i 2014. Men den markante bundlinjeforbedring skyldes ekstraordinære indtægter, og derfor tøver landechef Søren Rye ikke med at betegne det seneste regnskab som utilfredsstillende, skriver Børsen.

At de blodrøde tal er vendt til et relativt lille overskud skyldes ikke mindst to ekstraordinære faktorer: Dels har selskabet fået en udbyttebetaling fra datterselskabet Oscar på godt 22 millioner kroner, og dels solgte Nestlé i 2013 Hjem-Is, der i flere år havde tynget selskabet med store tab.

Stort dyk i omsætningen

Salget påvirker omsætningen i Nestlé kraftigt - den er således faldet fra 652 millioner kroner i 2013 til 436 millioner i 2014.

- Vi solgte Hjem-Is, fordi vi ikke mente, at vi fik nok ud af det. Men vi har også haft rigtig mange udgifter til afhændelsen af selskabet og de omstruktureringer, der har været i forbindelse med det, siger Nestlés danske chef,Søren Rye, til Børsen.

De nye ejere af Hjem-Is har på blot et år vendt store underskud til et overskud før skat på 7,2 millioner kroner.

Nestlé er verdens største producent af fødevarer og drikke, med en årlig omsætning på cirka 640 millarder kroner på verdensplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093