23948sdkhjf

Rema 1000 klar med single-brødpose

Samarbejde med Schulstad i kampen mod madspild
Ikke mindst af hensyn til Danmarks cirka 1,6 millioner singler lancerede dagligvarekæden Rema 1000 i går en stribe varianter af lyst brød i mindre poser.

Brødet, der kommer fra Lantmännen Schulstad, bliver nu leveret i mindre pakker som led i kampen mod overforbrug og madspild.

- Vi har en klar forventning om, at det vil føre til mindre spild af brød hjemme hos vores kunder, når det nu bliver nemmere at købe ind til ens individuelle behov, siger indkøbsdirektør i Rema 1000 Anders Jensen.

I alt udgår otte typer af lyst brød i store posestørrelser, og de erstattes af otte tilsvarende brød i mindre poser. Til eksempel udgår Rema 1000 Krydderboller 12 styk til 11,50 kroner og bliver erstattet af den halve pakke med seks styk til 5,75 kroner.

Tidligere har Rema 1000 introduceret flere varianter af rugbrød i mindre poser.

Det går ud over omsætningen


Rema 1000 forventer, at de mindre brødpakker til samme kilopris vil reducere omsætningen på brød, men den omkostning og nedgang i indtjeningen er kæden altså villig til at tage.

- Vi kommer til at mærke det her på omsætningen, det er der ingen tvivl om. Men vi har en tiltro til, at vores kunder og danskerne generelt vil tage meget positivt imod det her tiltag og forhåbentlig lægge flere af deres indkøb hos os, hvor de slipper for at købe mere, end de har behov for, siger Anders Jensen.

De nye, mindre brødpakker er udviklet i samarbejde med Lantmännen Schulstad, som har investeret i nyt produktions- set-up for at kunne levere de mindre poser.

Tal fra Miljøstyrelsens affaldsanalyser viser, at brød og kager med datomærkning tegner sig for 11 procent af det samlede madspild, forbrugeren har derhjemme. I alt smider danskerne 29.000 tons brød ud om året ud af et samlet madspild i de danske husholdninger på 260.000 tons.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079