23948sdkhjf

Dundrende underskud i Danish Salmon

Problemer med vand og laksenes vægt giver frustrationer i Hirtshals
Danish Salmon i Hirtshals kom ud af 2014 med et underskud før skat på over 17 millioner kroner. Ikke mindst fordi man slet ikke kom i gang med at slagte de første laks fra firmaets nye akvakulturanlæg - oprindeligt var det ellers meningen, at man skulle være i gang i slutningen af 2013.

Af bemærkningerne til regnskabet fremgår, at der i 2014 blev konstateret væsentlige mangler ved de såkaldte grow out-tankes vandbehandling, hvilket vanskeliggjorde produktionen.For at sænke belastningen var virksomheden kun i stand til at fodre minimalt, og det var derfor ikke muligt at nå de forventede produktionsmål. Slagtetidspunktet for de første fisk blev udskudt flere gange, og først i slutningen af april i år blev de første laks slagtet.

God kvalitet - små fisk

Kvaliteten af de fisk, som er slagtet i april og maj 2015 er bedre end forventet, men alligevel er problemerne fortsat ind i 2015, fremgår det af regnskabsbemærkningerne. Der er stor forskel på fiskenes størrelse og det medfører usikkerhed om værdien af de fisk, som planlægges slagtet indtil september.

- De bedste priser opnås for laks omkring fem kilo, mens vi forventer en gennemsnitsvægt på de fisk, som slagtes indtil september, på mellem 2 og 2,5 kilo, nævner ledelsen.

Som en direkte konsekvens af driftsunderskuddet i 2014 og udfordringerne med at få det hele til at fungere optimalt, har selskabet i maj i år gennemført en kapitalforhøjelse på seks millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109