23948sdkhjf

Myndigheder lukker Kattegat Seafood efter to listeriadødsfald

Bakterier fra nordjysk fabrik kostede formentlig 60-årig mand og ufødt livet
Fødevarestyrelsen lukkede i juli for produktionen hos Kattegat Seafood i Hirtshals, der har solgt fisk gennem Irma og Aldi, efter at man fandt listeria to steder på fabrikken, skriver Metroxpress.

En dna-prøve havde vist, at laks fra fabrikken solgt i Aldi formentlig har kostet et ufødt barn og en 60-årig mand livet.

- I det her udbrud er der to, som med stor sikkerhed er blevet ramt af listeria fra laks fra denne fabrik. En 60-årig mand døde i slutningen af juli, og en kvinde, der var gravid i 38. uge, mistede barnet efter at være smittet med listeria, oplyser afdelingschef Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut til avisen.

Bakterier fundet to gange

Det sker kun få gange om året, at myndigheder kræver, at en virksomhed stopper produktionen. Denne gang skyldes det, at Fødevarestyrelsen under kontrolbesøg både 19. juni og 7. juli fandt den farlige listeria-bakterie i produktionslokalet.

- På baggrund af fundene og det efterfølgende kontrolbesøg greb vi ind og lukkede produktionen øjeblikkeligt, og produktionen af de koldrøgede produkter er ikke i gang igen. En person er i slutningen af juli død af nøjagtig den type listeria, der blev fundet på fabrikken, siger sektionsleder Anette Perge til Metroxpress..

Dna-test af fødevarer kan med ret stor sikkerhed påvise, om bakterien stammer fra en bestemt fabrik.

Kattegat Seafood har ingen kommentarer til sagen..




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078