23948sdkhjf

Så er de her: Mejerifolk uden Grænser

Vil hjælpe verden med viden, erfaring og udstyr
Læger uden Grænser, Ingeniører uden Grænser, Arkitekter Uden Grænser - og nu også Mejerifolk uden Grænser.

Rækken af faggrupper, der hjælper med deres ekspertise rundt omkring i verden, vokser og vokser, og at af de absolut nyeste skud på stammen er danske mejerifolk. De har for nylig etableret en særlig mejeri-hjælpeorganisation, og nogle af medlemmerne har netop været på researchrejse for Mejerifolk uden Grænsers allerførste projekt med navnet Khovsgol Dairy Project.

Projektet i Mongoliet har til formål at hjælpe et lokalt kooperativ med at etablere et andelsmejeri.

Og ifølge Mejerifolk uden Grænsers formand, René Fredgaard, bekræftede delegationens researchrejse, at der er stor vilje til at samarbejde, og at betingelserne for at etablere et mejeri er til stede.

Området har allerede en produktion af mælk af høj kvalitet med en høj fedtprocent og udsøgt smag, men produktionen lever på nuværende tidspunkt ikke op til internationale og slet ikke danske standarder for hygiejne eller fødevaresikkerhed. Mongoliet har tradition for stor produktion af mejeriprodukter men på grund af de primitive produktions- og opbevaringsforhold samt den dårlige infrastruktur kan produkterne kun sælges lokalt og i en begrænset periode, fremhæver han.

Udvalgte lande

Mejerifolk uden Grænser har til formål at etablere og støtte små lokale, bæredygtige udviklingsprojekter på mejeriområdet i udvalgte udviklings- og tredjeverdenslande. Projekterne skal medvirke til at løfte små befolkningsgrupper med malkende dyr ud af fattigdom eller give dem en levestandard, hvor de basale rettigheder – mad, rent vand, tøj og skolegang – er sikret. Projekterne kan yde bistand af forskellig karakter – primært mejeriteknologisk viden, erfaring og udstyr.

I slutningen af oktober bliver Mejerifolk uden Grænser formaliseret på en generalforsamling i Vejen, hvor alle med interesse for projektet er velkommen.

Man kan læse om medlemskab på www.mefug.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078