23948sdkhjf

- Hvordan får vi solgt vores fødevarer?

Konference giver producenter bud på vækstmuligheder og nye veje
Hvis det er svært at sælge sine produkter til de store supermarkedskæder, hvad gør man så? Kan man alligevel få foden indenfor? Og hvis ikke - hvor ligger alternativerne så?

Det er nogle af de spørgsmål, som Nordjysk FødevareErhverv vil forsøge at få besvaret på en fødevarekonference i Aalborg tirsdag 15. september

Nordjysk FødevareErhverv, der er tovholder for vækst i landsdelens fødevareklynge, har inviteret en stribe kompetente foredragsholdere, som tilsammen sætter fokus på, hvem der skal drive fremtidens detailhandel.

- Flere af dem kommer med helt konkrete modeller/forslag til bedre afsætning. Det kan være måder at finde alternativer til kæderne, eksempelvis hos grossister og andre. Eller det kan være bud på, hvordan man udvikler sit salg til kæderne, nævner direktør i Nordjysk FødevareErhverv Hans Henrik Bruhn.

Unikke produkter eller større rabatter

Blandt oplægsholderne er Christian Christensen, der er chef for lokale varer hos Coop, professor Jan Sundbo fra Roskilde Universitet, der taler om "oplevelsesøkononi som bindeled mellem fødevareproducent og kæde", og Bruno Christensen fra Detailhandels Promotion International. Sidstnævnte fortæller om, at vejen til vækst går gennem unikke produkter - eller større rabatter.

Med på talerlisten er også Flemming Birch, der er ekspert i forbrugertendenser og detailhandel.

Fødevareerhvervet er ifølge Hans Henrik Bruhn det største private erhverv i Nordjylland, hvor omkring 19 procent af den private sektor er tilknyttet fødevareerhvervet mod ni procent på landsplan. Alene fødevareindustrien i Nordjylland omsætter for 19 milliarder kroner årligt og beskæftiger 9.000 personer, nævner direktøren.

- Vi skal bestemt ikke være kede af, at fødevareerhvervet fylder så meget i Nordjylland. Det er jo eksempelvis et erhverv, der er mindre konjunkturfølsomt end mange andre erhverv, og det er en af årsagerne til, at den nordjyske beskæftigelse kun faldt otte procent tilbage under finanskrisen, siger Hans Henrik Bruhn.

Konferencen 15. september holdes på NOVI i Aalborg. Det er gratis at deltage, og der er sidste tilmeldingsfrist 10. september.

Programmet kan ses her:
Fødevarekonference
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109