Orskov Foods satser stort på nyt område
Ny, stor produktionslinie og flere ansatte i Ørbæk
- Investeringen er et skridt ind i et forretningsområde, vi ikke tidligere har bevæget os i. I dag tapper vi vores egne produkter, men den nye tappelinie er baseret på, at andre drikkevareproducenter kan levere råvarerne til os og så få tappet produkter i deres eget navn. Vi tror på det, men om vi tror rigtigt, det vil vise sig, siger direktøren til Food Supply.
Fuldautomatisk nyhed
Der er tale om en fuldautomatisk tappelinie, som kan tappe stort set alle flydende produkter. Tapperiet vil være det første af sin art i Danmark, idet emballagen, der tappes i, er 250 milliliters papdåser, som tappemaskinen selv folder, fylder og lukker i én arbejdsgang. Efterfølgende vil dåserne fuldautomatisk blive emballeret i en yderkarton, som ligeledes palleteres automatisk.
Ifølge Per Møller Andersen har papdåsen, som er en finsk opfindelse, mange fordele i forhold til andre eksisterende emballager . Blandt andet beskytter den produktet mod sollys, den er miljøvenlig, den giver lang holdbarhed uden behov for køling, og den adskiller sig visuelt fra eksisterende emballager, nævner han.
Ikke mælk i første omgang
Produkterne vil blive tappet kold-sterilt, så produktmulighederne er mange: Læskedrikke, juicer, energi-drikke, smoothies, protein-drikke og vand - men i første omgang ikke mælkebaserede produkter.
- Mælkeprodukter kræver en udbygning af anlægget, fordi der skal varmebehandles på en anden måde. Men det kommer formentlig med i næste trin, siger Per Møller Andersen.
Han forventer, at produktionen kan være i gang 1. februar. Det nye udstyr kommer til at stå i en helt ny bygning, idet investeringen omfatter nedrivning af en eksisterende bygning og opførelse af en ny på samme sted, et byggeri på cirka 1.000 kvadratmeter.
Helt anderledes
Orskov Foods går nu i gang med at hyre de nye medarbejdere, som skal betjene den ekstra produktionslinie. Procesoperatører med erfaring fra levnedsmiddelbranchen vil være i kikkerten.
- Det her ligner ikke noget andet, vi laver. Det er så anderledes, at der vil blive produceret som en selvstændig enhed, og derfor skal der oplæres folk specifikt til den nye linie. De kommer til at arbejde i to-holdsskift, og gerne tre-holdsskift, fortæller Per Møller Andersen.
I forvejen er der 30 medarbejdere på fabrikken i Ørbæk. Orskov Foods har også en anden dansk afdeling i Oure samt fabrikker i Chile og Polen.