23948sdkhjf

Danespo-omsætning faldt med 76 millioner

Men frasalg sikrer et samlet millionoverskud
Efter et år præget af lave kartoffelpriser og ekstraordinære indtægter kom kartoffelkoncernen Danespo ud af 2014/2015 med et resultat efter skat på knap seks millioner kroner. Det er et fald på cirka en halv million i forhold til året før.

Koncernens omsætning faldt med 76 millioner til 400 millioner kroner.

Omsætningsfaldet på 16 procent skyldes ifølge Danespo-direktør Steen Bitsch hovedsageligt frasalget af Danimex,, der leverede ingredienser til fødevareselskaber i først og fremmest Algeriet, og som dermed rummede aktiviteter uden for Danespos kerneforretning. Desuden har Danespo lukket datterselskabet Danalpo i Algeriet.

- Nu er Danespo tilbage ved sine kerneaktiviteter, som vi prioriterer, og vi tænker således ikke længere i frasalg, konstaterer direktøren.

- Inden for spisekartofler er det lykkedes at fastholde omsætningen trods det, at spisekartoffelmarkedet har været præget af et stort overudbud, der resulterede i katastrofalt lave afregningspriser. Helt i tråd med andre landbrugsprodukter kan en del af prisproblemet her tilskrives fravær fra det russiske marked, der tidligere har fungeret som ventil for overskudsmængder, siger Steen Bitsch.

Klar til Holland og Iran

Han og resten af virksomheden er ved at gøre klar til at at etablere sig i Holland med eget selskab, hvor Danespo ser et betydeligt organisk vækstpotentiale, specielt med henblik på udviklingen af egne sorter.

- Vi ser meget gode muligheder for Danespo Holland, idet vores omsætning på pommes frites-kartofler med sorterne Folva og Royal er klart stigende. Det er et attraktivt marked, nævner Steen Bitsch, som også i høj grad har kig på Iran som et nyt kartoffelmarked med stort potentiale..

Samtidig har selskabet lagt Danespo Holding, Danespo A/S og Danespo Food sammen for at rationalisere, arbejde mere lean og udnytte synergier på tværs af selskaberne. Spisekartoffelpakkerierne og læggekartoffelforretningen har dermed ikke længere forskellig ejerstruktur. Nu er Danespo A/S ejet ligeligt af DLG og DLF, dog er to procent ejet af avlere og medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078