23948sdkhjf

Novo Nordisk vinder designpris

Novo Nordisk har vundet den amerikanske designpris Medical Design Excellence Award 2008 for NovoFine® Autocover® – en specialdesignet nål til insulin­injektioner, som kan minimere risikoen for nålestiksskader og hjælpe diabetikere, der har nåleskræk.
Hvert år bliver omkring 1.000 behandlere i USA smittet med alvorlige infektioner ved at stikke sig på nåle og andre spidse eller skarpe medicinske redskaber. Nålestiksskader kan forebygges.

Den amerikanske sygeplejerske­organisation American Nurses Association anslår, at mere end 80% af nålestiksskaderne kan undgås ved brug af nåle med sikkerheds­anordninger. Nålestiksskader kan overføre alvorlige infektioner – bl.a. hepatitis B, hepatitis C og hiv – til sundhedspersonalet og kan medføre store omkostninger for samfundet, også selv om de ikke resulterer i infektion.

NovoFine® Autocover® skjuler nålen under injektion og kan derfor hjælpe diabetikere med nåleskræk. Op mod 10% af alle diabetikere lider af nåleskræk i en sådan grad, at de faktisk undgår injektioner.

NovoFine® Autocover® er indtil videre lanceret i USA, Storbritannien, Spanien, Italien, Holland, Danmark, Frankrig og Irland. Den bruges sammen med Novo Nordisks FlexPen® og andre injektionssystemer fra Novo Nordisk.

Medical Design Excellence Awards-programmet blev indstiftet i 1998 og er den førende designkonkurrence for medicoindustrien. Priserne tildeles såvel for godt design som for løsninger, der kan bidrage til bedre behandling. Programmet er sponsoreret af det amerikanske fagblad Medical Device & Diagnostic Industry (MD&DI). Tilmeldte produkter konkurrerer inden for kategorierne produkt­innovation, æstetisk og teknisk kvalitet, brugerfordele samt produktions- og behandlingsmæssig omkostningseffektivitet.

Kilde: Novo Nordisk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097