23948sdkhjf

V&S Distillers overtager svensk tapperi

V&S Destillers i Svendborg overtager svensk tapperi og bliver dermed det største i Skandinavien.
V&S Group lukker sin fabrik i Sundsvall og flytter hovedparten af tapperiet til Svendborg, hvor man allerede er i fuld gang med at indrette en afdeling til glögg-fabrik. Volumen bliver med det svenske tapperi øget med 25 procent, skriver Fyens Stiftstidende.

Beslutningen om at lukke den svenske fabrik ligger tilbage i december 2006, da fabrikken allerede dengang blev anset som en urentabel forretning. Det forventes, at flytningen af produktionen vil kunne spare koncernen for 35 millioner svenske kroner om året.

- Vi vandt kampen om at overtage tapningen af de svenske produkter, fordi vi kan gøre det ved at øge effektiviteten på de enkelte tappelinjer uden at skulle bruge mere mandskab, siger fabrikschef Palle Skov.

I 1999 købte den svenske statskoncern De Danske Spritfabrikker, og produktionen af de traditionsrige svenske spiritusmærker som O.P. Andersen, Skåne Akvavit og Grönstedts Cognac er nu flyttet til Danmark. Og hele V&S Group er ved at blive opkøbt af franske Pernod Ricard Gruppen. Handlen mangler blot konkurrencemyndighedernes blå stempel.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11