23948sdkhjf

Horesta vil have pressen væk fra kontrolbesøg

Det rammer på bundlinjen, når kunder skræmmes væk
Pressen bør ikke have mulighed for at deltage i Fødevarestyrelsens uanmeldte kontrolbesøg i restaurantkøkkener rundt omkring Danmark.

Det mener Horesta - brancheforeningen for hoteller og restauranter - som netop har holdt møde med Folketingets fødevareudvalg for at understrege, hvor problematisk det er for landets restauranter og andre fødevarevirksomheder, at pressen kan komme med på Fødevarestyrelsens kontrolbesøg.

- Der har været flere eksempler på urimelig mediedækning, som ikke giver et retvisende billede af fødevarekontrollen. Det belaster ikke alene virksomhedernes image uforholdsmæssigt hårdt, men rammer dem også på bundlinjen, når kunder skræmmes væk, siger Horestas direktør, Katia K. Østergaard.

Snurrende kameraer

Står det til Horesta, bør pressen altså slet ikke deltage i Fødevarestyrelsens uanmeldte kontrolbesøg, og Horesta anbefaler virksomhederne at afvise pressen ved disse besøg.

- Politisk er der fokus på, at kontrollen i højere grad skal vejlede virksomhederne, og her bidrager et snurrende kamera over medarbejdernes skuldre næppe, mener Katia K. Østergaard.

- Politikerne har meget glædeligt besluttet, at der fremadrettet skal være en årlig evaluering af sanktionspraksis. Det er afgørende, at pressens rolle, funktion og betydning indgår i denne evaluering, siger hun.

- Lav smiley-ordningen om
På mødet med fødevareudvalget argumenterede Horesta desuden for, at de rent administrative overtrædelser skal ud af smiley-ordningen, så der alene kan uddeles sure smileys for hygiejne- og fødevareforhold.

- Vi ved, at forbrugerne ser smileyen som et symbol på direkte fødevarehygiejne. I den sammenhæng er det absurd, at man kan få en sur smiley, selv om et kontrolbesøg ikke giver anledning til anmærkninger om dårlig hygiejne eller dårlige fødevarer. I dag kan man få en sur smiley for ikke at hænge en glad smiley op. Det er ikke holdbart, siger Katia K. Østergaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078