23948sdkhjf

Klimakompas viser virksomheder vej

Klimakompasset er en ny online-guide til erhvervslivet, der giver gode råd til at gøre virksomhederne mere klimavenlige.
Økonomi- og Erhvervsministeriet og Dansk Industri lancerer i dag et nyt samarbejde om at give virksomhederne gode råd til at blive mere klimavenlige og dermed gøre en indsats mod den globale opvarmning.

Aftalen mellem ministeriet og DI indebærer, at der stilles en stribe værktøjer til rådighed under fællesbetegnelsen "Klimakompasset", som er en guide for erhvervslivet på internettet.

- Virksomhederne er i fuld gang med at reducere deres egne klimapåvirkninger, og i den forbindelse er der behov for redskaber for eksempel til at udarbejde en klimastrategi. "Klimakompasset" er tænkt som en støtte for virksomhedernes frivillige klimaindsats, siger vicedirektør Tine Roed, DI.

På "Klimakompasset" vil virksomhederne f.eks. kunne beregne deres eget udslip af drivhusgasser. Der vil være hjælp til at vurdere, hvordan udslippet fordeler sig på for eksempel underleverandører, transport, produktion og forretningsrejser. En række andre værktøjer er under udarbejdelse og vil være klar til brug til sommer.

- DI bliver jævnligt kontaktet af medlemsvirksomheder, der ønsker assistance til at sætte realistiske mål for begrænsning af deres CO2-udslip. Der er et stigende behov for en standardiseret værktøjskasse, som virksomhederne kan bruge, siger Tine Roed.

"Klimakompasset" vil hjælpe virksomhederne med at finde vej til, hvordan de kan nedsætte deres egen udledning af drivhusgasser − uden at det går ud over virksomhedernes økonomiske vækst.

Kilde: DI

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11