23948sdkhjf

Fiskerne skal have mere ud af deres fangster

Regeringen afsætter millioner, så bifangster kan blive til mere end mågemad
Nye løsninger skal ind i dansk fiskeri, så fisk og fiskeprodukter kommer længere op i værdikæden i forbindelse med, at et forbud mod udsmidning af fisk indfases fra i år. Det konstaterer miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi afsætter ni millioner kroner kroner til projekter, der skal give fangster større værdi. For eksempel skal bifangster, der er for små til middagsbordet, ikke smides over bord, men skabe værdi og vækst i fiskerierhvervet. Undermålere, der tidligere blev smidt over bord til mågerne, skal nu med i havn. Vi vil se løsninger, så de kan skabe værdi og arbejdsplader, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Må ikke bruges til konsum

For at markedet for spisefisk ikke undermineres, og for at undgå at skabe incitament til at fange undermålsfisk, er det ikke tilladt at anvende disse fangster til konsum.

Fiskerne i Danmark og resten af EU er forpligtet til at lande flere typer fisk, som de før smed over bord. Efterhånden som de nye regler udrulles i danske farvande, stiger efterspørgslen efter nye, konkrete løsninger, der er praktisk anvendelige i fiskernes hverdag.

- Det skal være lettere at være fisker, og manden ude på dækket skal ikke opfinde de samme redskaber to gange. Derfor øremærker vi otte millioner kroner i støtte til projekter, der indsamler og udbreder de bedste praktiske løsninger ude fra bådene på, hvordan man håndterer nye udfordringer med forbuddet mod udsmid af fisk, siger Eva Kjer Hansen.

Der afsættes også fire millioner kroner til en ny ordning, der bringer fiskere og forskere sammen for at skabe nye løsninger på fiskeriets aktuelle udfordringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078