23948sdkhjf

Danish Crown vil have flygtninge

De får et kursus og bliver oplært på 26 uger
Danish Crown i Blans er klar til at åbne fabriksporten for en gruppe flygtninge, der via et praktikforløb forberedes til at komme i fast arbejde på slagteriet.

I første omgang tilbydes 16 arabisktalende flygtninge fra Sønderborg at følge kurset, som oprettes i samarbejde med Jobcenter Sønderborg, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

I løbet af 26 uger bliver kursisterne klædt på til jobbet som slagteriarbejder både fagligt og sprogligt. Meningen er, at de skal lære dansk, så de kan begå sig på arbejdspladsen.

- Vi vil gerne være med til at tage et socialt ansvar og give en gruppe mennesker mulighed for at forsørge sig selv. Hvis vi kan bidrage med en lille del til, at de bliver aktive borgere i samfundet, så gør vi gerne det, og det falder fint i tråd med, at vi siden december 2014 har haft kæmpe succes med at have hold for kontanthjælpsmodtagere og nydanskere, siger fabriksdirektør Ole Carlsen.

- Tidligere medarbejdere bliver spurgt først

- Af de 86, der har været igennem kurserne, har vi i dag fastansat de 41, og de er gode, dygtige medarbejdere. Så de kurser fortsætter vi selvfølgelig med sideløbende med praktikforløbet for flygtninge, siger han.

Ekstra Bladet har spurgt Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, om, hvad han tror, at de for nyligt fyrede Danish Crown-medarbejdere siger til, at der nu ansættes flygtninge.

- Nu skal vi lige holde pærer og bananer hver for sig. Vi fyrede godt nok 298 i Ringsted, men de 200 har vi genansat, for de fyringer har vi annulleret, fordi der lige pludselig kom flere grise, lyder hans svar.

Pressechefen peger på, at Danish Crown har en jobbank, som sørger for, at ingen får tilbudt job på Danish Crown-fabrikker, uden at de først bliver tilbudt til dem, der er blevet opsagt, eller som har været hos slagterigiganten for nylig.

Han nævner også over for Ekstra Bladet, at man har tilbudt jobs til relevante tidligere medarbejdere, før man har igangsat flygtningeprojektet.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078