23948sdkhjf

USA rummer eksport-potentiale for dansk økologi

Økologisk Landsforening er med fødevareministeren i New York
Økologisk Landsforening deltager i dag i et rundbordsmøde med fødevareminister Eva Kjer Hansen i New York for at drøfte muligheder og hindringer for dansk øko-eksport til USA. Også flere danske fødevarevirksomheder er med.

- Flere danske øko-virksomheder bliver kontaktet af interesserede amerikanske kunder, og vi forudser derfor en stigende økologisk eksport til det amerikanske marked, påpeger landsforeningens eksportchef, Helene Birk, der selv deltager i turen.

- Efter flere år med en massivt voksende dansk økologi-eksport er en række af de danske øko-virksomheder nu rustede til også at tage hul på eksport til lande uden for EU. Der er uden tvivl et potentiale for øget eksport af dansk økologi til USA, og flere amerikanske kæder som Wholefoods, Dean & Deluca og Trader Joe’s har allerede vist interesse for danske øko-varer på de internationale messer, siger Helene Birk.

Ørbæk Bryggeri er i gang

En af de danske øko-virksomheder, der allerede har fået en fod indenfor på det amerikanske eksportmarked, er fynske Ørbæk Bryggeri.

- Vi har netop sendt den første sending økologiske cidere afsted til ny kunde i Californien. Og lige nu er vi også i dialog med en kunde i Texas, som er interesseret i vores økologiske juice og smoothies. Vi ser bestemt et stort potentiale i eksport til USA, som jo er et kæmpestort marked. Men det er også et krævende marked at tage hul på - med omfattende papirarbejde, der skal klares, siger medejer af Ørbæk Bryggeri Niels Rømer.

Virksomheden er de seneste år vokset markant på eksportsiden. Niels Rømer vurderer, at Ørbæk Bryggeri indtil videre i år har øget sin eksport med 20 procent i forhold til sidste år.

Begge kunder i USA har Ørbæk Bryggeri skabt kontakten til via deltagelse i danske eksportfremstød – arrangeret af Økologisk Landsforening – på internationale messer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078