23948sdkhjf

Frugtavlere raser over nyt fund af sprøjtegift i æbler

Orskov Foods har fundet sprøjtegift, der stammer fra det konventionelle landbrug
Ved en egenkontrol hos den fynske frugtgrossist Orskov Foods i Oure er der fundet sprøjtegift, der stammer fra det konventionelle landbrug, og frugtavlerne kræver nu et forbud, skriver tv2fyn.dk.

Giften prosulfocarb, der indgår i sprøjtemidlet Boxer, er fundet i et parti konventionelle æbler, høstet i 2014, fra en avler på Sjælland.

Det til trods for, at landbruget og producenten af Boxer, Syngenta, i 2014 lavede en handlingsplan, der skulle hindre forurening med prosulfocarb, som indtil da var skyld i, at flere frugtavlere på Fyn og andre steder i landet måtte kassere deres høst.

Kræver forbud og erstatning


I første omgang blev der da heller ikke fundet forurening i 2014-høsten, men så kom resultatet af Orskov Foods egenkontrol.

- Den frivillige handlingsplan er tydeligvis ikke nogen garanti mod forurening med prosulfocarb, siger formanden for frugt-, bær- og grøntudvalget i Økologisk Landsforening, Poul Rytter, som fik sin økologiske høst ødelagt af prosulfocarb i 2013.

Han konstaterer, at Økologisk Landsforening kræver et forbud mod prosulfocarb og en erstatningsordning, indtil forbuddet træder i kraft. Det krav støttes af direktør Niels Ørskov Christensen hos Orskov Foods.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11