23948sdkhjf

De første opdrættede østers er klar til markedet

Første opdrættede østers klar til forpremiere på østerspremieren.
Når der er forpremiere på østers- og muslingepremieren i Torvehallerne i København 9. oktober, har delegationen fra Mors intet mindre end en verdensnyhed med.

Det er nemlig for første gang lykkedes at lave østersopdræt.

- Vi er utrolig stolte over, at det er lykkedes at opdrætte østers, som kan bruges til markedet, fortæller sektionsleder og professor ved Dansk Skaldyrcenter Jens Kjerulf Petersen.

Hans Kongelige Højhed Prinsegemalen, vil være den første der får lov at smage på de opdrættede østers. Regentparret var helt tæt på østersklækkeriet på deres sommertogt i 2014, og det er disse østers H.K.H. Prinsegemalen får lov at smage på.

De opdrættede østers kan være med til at sikre en mere stabil levering af østers, da kvoter og den naturlige bestand har udsving.

- Potentialet er rigtigt stort, og opdræt vil kunne sikre at markedet for østers udvides, da den vil være mindre afhængig af udsving i den lokale bestand, fortæller Jens Kjerulf Petersen.

Til forpremieren i Torvehallerne vil erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen også deltage. Delegationen fra Mors består af repræsentanter fra Dansk Skaldyrcenter, Vilsund Blue, VisitMors, og Morsø Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079