Coop investerer 100 millioner i madbutikker
Lokale dagligvarebutikker får nu en saltvands-indsprøjtning
- Hvis ikke vi gør noget nu, ville mange byer miste deres sidste butik i løbet af få år, siger kædedirektør Jesper K. Andersen, Dagli´Brugsen og LokalBrugsen, i en pressemeddelelse.
Dagli´Brugsen har i år haft premiere på et nyt koncept, ”Fremtidens Dagli´Brugs”, som nu er blevet testet i 10 butikker. Resultaterne har været så gode, at man nu sætter tempoet op. I løbet af de kommende tre måneder åbner cirka 30 moderniserede butikker, og hensigten er at ombygge yderligere 100 i løbet af 2016.
Friske færdigretter
Blandt de nye elementer i konceptet, at der kommer flere måltidsløsninger i form af eksempelvis friske færdigretter og sandwich, og at udvalget af lokalt producerede fødevarer bliver større.
- Derover vil vi allerede fra næste år tage initiativer, der bringer Coops madagenda, Sammen om bedre mad, i øjenhøjde med vores kunder med aftenarrangementer, hvor borgerne mødes om madoplevelser i butikkerne, siger Jesper K. Andersen.
På lidt længere sigt vil Dagli´Brugsen også gå i spidsen for at skabe madfællesskaber i de over 300 byer, hvor kæden har sine butikker.
Der vil også blive investeret i bygning af helt nye butikker. I Bindslev i Nordjylland tages søndag eksempelvis første spadestik til en helt ny Dagli´Brugs, der åbner næste år. Her er der tale om en investering på over 10 millioner kroner.