23948sdkhjf

Rekordmange landmænd lægger om til økologi

22.000 hektar landbrugsjord er tilmeldt øko-omlægning
Rekordmange landmænd ønsker at lægge om til økologi.En ny opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen viser, at 288 landmænd i år har tilmeldt 22.000 hektar landbrugsjord til øko-omlægning, skriver Økologisk Landsforening på sin hjemmeside.

124 af landmændene er helt nye økologer.

- Vi har i år set, hvordan supermarkedskæder og fødevarevirksomheder igen og igen har efterlyst flere økologiske landmænd til at producere varerne til en stigende efterspørgsel blandt danske og udenlandske forbrugere. De nye omlægningstal viser, at mange landmænd har lyttet til markedet, og det er glædeligt, at endnu mere landbrugsjord fremover vil blive dyrket uden sprøjtemidler, at flere dyr kommer ud i det fri, og at forbrugerne ikke behøver spejde forgæves efter danske, økologiske varer, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, til hjemmesiden.

Økologisk Landsforening vurderer, at interessen for økologi blandt landmændene vil fortsætte i de kommende år, og derfor vækker det også undren hos foreningen, at regeringen vil droppe sin målsætning om en markedsdrevet fordobling af det økologiske areal i 2020 sammenlignet med 2007-niveau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107