23948sdkhjf

Pris-kroner skal tredoble øl-produktionen i Holbæk

Det lokale bryghus giver den gas med nye tanke
De 100.000 kroner, som Holbæk Bryghus netop har modtaget som vinder af Salling Fødevarepris 2015 for bryggeriets Sort Dessertøl, kommer til at give brygmester Elisabeth Gottschalck endnu mere travlt, end hun har i forvejen.

Hun har p.t. fire tanke til ølproduktionen i hjertet af Holbæk, men hun regner med inden længe at have 12. Og det ville absolut ikke kunne lade sig gøre uden de 100.000 priskroner.

- Nej, for pokker. Det er helt fantastisk med de penge - med dem kan vi nu få fire ekstra tanke, som skal bruges til Sort Dessertøl, og fire andre tanke til vores andre øl. Vores udstyr er i forvejen meget hårdt pakket sammen her i Holbæk, og nu bliver det endnu mere pakket, konstaterer Elisabeth Gottschalck.

Op på 1.000 liter om måneden

Hun brygger nu i alt knap 50.000 liter øl om året, deraf næsten halvdelen på Ørbæk Mejeri på Fyn, hvor hun køber sig ind, fordi det kniber med kapaciteten i Holbæk.

Den prisvindende dessertøl har Elisabeth Gottschalck brygget de seneste fire år og er oppe på cirka 2.000 liter om året. Med udvidelsen regner hun med at nå omkring 1.000 liter om måneden.

En hel del af dem håber Holbæk Bryghus på at kunne afsætte til Sallings supermarkeder, for med prisen følger også en plads på hylderne i Sallings fødevareafdeling til Sort Dessertøl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078