23948sdkhjf

Thise vil nu også sælge kød

- Man bliver klogere med alderen, siger Thises mejeribestyrer
De sidste underskrifter er ved at være på plads, så Thise Mejeri fra 1. juli 2016 kan levere eget kød til næste års grillsæson i Coops butikker. Det bliver under navnet Thise & Ko, fortæller mejeribestyrer Poul Pedersen til foodculture.dk.

- Vi har talt om Thise-kød de seneste 10 år, men jeg har hele tiden sagt blankt nej. Men man bliver klogere med alderen, og det er nu en helt naturlig udvikling af det samarbejde, vi har med Coop. Der ligger en klar forretningsmulighed for både Coop og Thise, og jeg tror, at tiden er helt rigtig, siger han.

- Vores engagerede landmænd syntes, at det var en frygteligt god ide, og så har vi arbejdet videre med idéen. Men jeg har hele tiden fastholdt, at vi ikke selv skal slagte dyr i Thise – vores spidskompetence er og bliver mælk. Derfor finder vi nu nogen, der kan stå for den proces for os. Jeg er i sidste ende ansvarlig, men det er andre kyndige, der skal stå for selve slagtningen, tilføjer mejeribestyreren.

- Deibjerg gjorde mig tryg

Thise har derfor indledt et samarbejde med Tamaco, hvor Karsten Deibjerg, som var den første mand hos Friland, i dag driver selvstændig virksomhed. Poul Pedersen er tryg ved at lægge ansvaret for Thises slagtninger i hænderne på ham:

- Thise-kød er en god ide under forudsætning af, at vi kan få en fyr som Karsten Deibjerg med. Og da han kom ombord, forsvandt min skepsis over for satsningen også. For han har lige så meget forstand på kød, som vi har på mælk

For Coop er Thise & Ko-projektet et naturligt næste skridt i samarbejdet med mejeriet på Salling, fortæller kategorigruppechef Esben Meier til foodculture.dk:

- Det giver Thise og Coop en mulighed for at differentiere sig yderligere i markedet. Vi sælger ikke 'blot' økologisk oksekød, men økologisk oksekød, der kan spores tilbage til Thises andelshavere og ned på den enkelte gård. Det giver yderlige autenticitet og troværdighed, da landmændene med rette er stolte af alle deres produkter, siger han.

- Godt match

Thise bygger ikke eget slagteri til de dyr, der kommer fra de økologiske andelshavere. I stedet indgår de aftaler om at få lønslagtet hos nogle allerede eksisterende slagterier. Disse aftaler er ved at falde på plads i disse uger, fortæller Karsten Deibjerg, der er overbevist om, at Thise & Ko bliver en succes:

- Der er et rigtig godt match mellem Coop og Thise, der har fungeret blændende på mælkesiden. Det tror jeg, at alle kan se. Så rent forretningsmæssigt er det rigtig interessant at udvide det samarbejde til kød. Derfor var det også en rigtig god dag, da de i slutningen af foråret ringede og spurgte, om jeg ville være med i projektet, siger Karsten Deibjerg til foodculture.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125