23948sdkhjf

Melorm skal på bordet som snack

ScrapTrans i Billund er godt i gang med at udvikle
Var det noget med melorm i snack-skålen, når du får gæster? Et firma i Billund arbejder på at udvikle en produktion af melorme, så de kan bruges som menneskeføde, skriver DR Trekanten.

I første omgang er det dog fisk, der får glæde af de proteinrige orm, der skal æde sig tykke og fede i slik, kage og marcipan.

Dermed tager ScrapTrans i Billund de første skridt ind i en hurtigt voksende industri, der producerer spiselige insekter, forklarer direktør Søren Christensen:

- Jeg tror, at det bliver rigtigt stort. Om nogle år ser vi det også i butikkerne som snack til salat, eller at de indgår i nogle fødevarer, siger han til DR Trekanten.

Stor fremtid

Søren Christensens firma, ScrapTrans, henter spildprodukter hos slik- og kagevirksomheder og forarbejder det til grisefoder. Men madresterne kan udnyttes endnu mere effektivt som ormefoder, mener han.

- Det er den rigtige måde at få brugt tingene på, i stedet for at det havner i biogasanlæg, siger Søren Christensen.

Biolog Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut hjælper Billund-virksomheden med at finde ud af, hvordan restprodukterne kan blandes, så ormene bliver så fede som muligt.

Han ser en stor fremtid for virksomheder, der arbejder med insekter som fremtidens kilde til protein.

- Hvis man er med nu og får opbygget kompetencer og viden, og man får udviklet sit produkt, så er man first-mover inden for feltet og får mulighed for at at være til at præge en ny industri, siger Lars-Henrik Lau Heckmann til DR Trekanten.

NaturErhvervsstyrelsen har givet Billundvirksomheden 600.000 kroner til udviklingsarbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078