23948sdkhjf

Dansk økologi har kurs mod svenske tallerkner

16 danske virksomheder var med på Nordic Organic Food Fair
Dansk økologi fyldte godt i landskabet hos den relativt lille, nordiske økologi-messe Nordic Organic Food Fair, som søndag og mandag i Malmø løb af stablen for tredje år i træk. 16 danske virksomheder var samlet på den danske fællesstand, arrangeret af Økologisk Landsforening, og det var seks flere end sidste år.

Flere indkøbere fra de største kæder og grossister, primært fra Sverige og Danmark, havde i år fundet vej til Malmø-messen og den danske stand.

- Vi har helt sikkert haft større held med at tiltrække de mest interessante indkøbere i år. Den danske stand er nu så stor og i øjenfaldende, at man er nødt til at skulle hen og kigge, når man besøger messen. Jeg forventer, at standen vil vokse endnu mere til næste år, for i år har flere virksomheder ønsket at deltage, end vi har haft plads til, siger Helene Birk, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening.

Svensk foodservice har potentiale

Helene Birk mener også, at selve messen har potentiale til at vokse sig større - sideløbende med at de økologiske markeder i de nordiske lande er i vækst. Hun peger på foodservice-sektoren som et område, der i stigende grad er interessant for danske virksomheder.

- Øko-salget til foodservice vokser i Sverige, og det rummer nogle interessante eksport-muligheder for de danske økologer i de kommende år. Danske øko-producenter har stærke kompetencer i forhold til at levere målrettede løsninger til restauranter, caféer og kantiner, siger Helene Birk.

En af de virksomheder, der har bemærket dette potentiale, er Ole Klemmensen, som præsenterede sine nye økologiske spirebakker med linse-, ærte- og rapsspirer på årets messe.

- Der er en del interesserede indkøbere fra catering-virksomheder, som har vist interesse for mine produkter. Det er et område, som jeg egentlig ikke selv havde tænkt på som en mulighed. Så det er noget af det, jeg nu skal hjem og arbejde videre med, siger Ole Klemmensen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063