23948sdkhjf

Isis vil have nyt navn efter terror

Aarhus-virksomheden får tusindvis af Facebook-kommentarer
Den sukkerfri fødevareproducent Isis, med hjemsted i Åbyhøj ved Aarhus, har fået nok af at blive forvekslet med terroristerne i Islamisk Stat, IS.

Efter weekendens terrorangreb i Paris vil Isis hurtigst muligt finde et nyt navn, skriver virksomheden på sin Facebook-side.

- Vi har nogen tid overvejet at skifte navn. Men vi har endnu ikke fundet det navn, der giver os mod på at tage den store beslutning, som et navneskifte er. Weekendens hændelser har dog understreget vigtigheden af, at vi arbejder intenst på at komme væk fra de uheldige associationer, som vores navn kan skabe, skriver Isis på Facebook-siden og opfordrer sine følgere til at komme med forslag til et nyt navn.

Hvis virksomheden vælger at gøre brug af et forslag, får afsenderen et års forbrug af Isis-produkter til en værdi af 6.000 kroner.

Over 3.000 kommentarer

Over 3.000 har allerede kommenteret Facebook-opslaget og leveret navneforslag i stride strømme. Isis kan således vælge og vrage mellem forslag som Iris, Spis, Easi, Smil-is og Sisi - sidstnævnte fordi der så stadig vil stå Isis, hvis man vender pakken på hovedet.

Der er også enkelte kritiske røster hvad angår navneskiftet.

- Jeg synes, det er for plat, hvis I skifter navn. Jeg håber, I består længere end ISIL. Hvis I gør det, så vil I blive husket som det firma, der lod sig kue og skiftede navn pga. en terrorgruppe, hedder det eksempelvis i en af kommentarerne.

- Lidt af en tornado

Isis-direktør Thomas Møberg Nielsen fortæller til Food Supply, at de mange reaktioner og den medfølgende presse-interesse er kommet helt bag på Isis.

- Det var ikke vores intention at få en hel masse presseomtale ud af det her. Vi lavede bare et helt almindeligt Facebook-oplag for at spørge folk, om de har nogle ideer. Men det er lidt af en tornado, vi er havnet i, og vi er nu i gang med at få svarene gennemgået, siger han og tilføjer, at Isis også selv har lavet en liste med mulige navne - inden opslaget på Facebook.

Thomas Møberg Nielsen fortæller, at Isis i løbet af det seneste års tid har fået tre henvendelser fra folk, som gerne vil vide, om virksomheden har noget med Islamisk Stat at gøre. To henvendelser er kommet på mail og én via et telefonoopkald.

Ifølge Isis hedder Isis Isis, fordi firmaets første produkt efter etableringen i 1993 var is - og fordi der dengang var tale om et interessentskab (I/S)


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078