23948sdkhjf

Nu går rejseholdet efter de ulovlige sodavandsgrossister

Der bliver beslaglagt enorme mængder fra hemmelige lagre
Fødevarestyrelsens rejsehold har øget indsatsen mod illegal import af sodavand til Danmark, og det giver pote: I løbet af årets første 10 måneder har Fødevarestyrelsen i samarbejde med Skat beslaglagt 538 tons ulovligt importerede sodavand, svarende til over 1,3 million dåser. Samtidig er der uddelt masser af indskærpelser, påbud og bøder, skriver finans.dk.

- Der er nogle brodne kar i denne branche. De gemmer sodavandene skumle steder, hvor der normalt ikke er fødevarevirksomheder, og når vi finder de uregistrerede lagre, ser vi til tider, at der er møgbeskidt, rotteekskrementer og levende rotter, siger Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, til finansportalen.

Går efter grossistledet

Årets - foreløbige - høst af ulovligt importerede drikkevarer er mere end dobbelt så stor som hele sidste år.Det skyldes ifølge underdirektør Per Jacobsen fra Skat blandt andet, at man har skiftet fokus væk fra detailhandlen og nu går målrettet efter at kontrollere grossistleddet. Det har medført fund af nogle meget store lagre, eksempelvis i oktober, da to hemmelige lagre i Københavns-området med sammenlagt mere end 200 tons sodavand blev afsløret.

For hver ulovligt importeret sodavand går staten glip af cirka to kroner i form af pant, emballageafgift og moms.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094