23948sdkhjf

Coop-chef hiver flere lokale varer ind efter Aalborg-møde

- Jeg tror, Hybengården får kanonsucces, siger lokalvarechef
Ikke kun Skagen Køkkenet kan få noget stort ud af et arrangement sidste uge i Aalborg, hvor nogle af Danmarks mest pengestærke detail-indkøbere mødte op for at se nærmere på 10 nordjyske fødevareproducenters udvalg.

På dagen besluttede Coops chef for lokale varer, Christian Christensen, at indgå en aftale om indkøb af bjesk hos Skagen Køkkenets indehaver, Jesper Winter, og nu oplyser Christian Christiansen, at endnu flere af de nordjyske varer er på vej til de landsdækkende hylder hos SuperBrugsen, Kvickly og Dagli'Brugsen.

Også marmeladefabrikken Hybengården er således kommet ind i varmen hos Coop i forbindelse med arrangementet, der blev holdt hos Food College Aalborg.

- Vi har i første omgang givet Hybengården en test-ordre på deres originale produktserie. De har hidtil kun solgt den til specialbutikker, men jeg tror, de får kanonsucces med at komme ind hos os. Når vi kommer ind i 2017, er der formentlig marmelade fra Hybengården hos en meget betydelig del af Danmarks SuperBrugsen'er, siger Christian Christensen.

- Vi får 8-10 forskellige af deres produkter på hylderne, og hvis testen bliver den succes, jeg forventer, taler vi om en ordre på adskillige hundrede tusinde kroner, tilføjer han.


Nåleøje

Lokalvarechefen har tilsvarende store forventninger til Skagen Køkkenets Jesper Winter, som laver en lang række gourmet-fødevarer, og som - ud over bjesken - i første omgang fristede Coop-chefen med sine rugbrødschips.

- Jeg tror, det ender med, at vi laver noget rigtig stort med Skagen Køkkenet, fornemmer Christian Christensen.

Han lægger ikke skjul på, at det er noget af et nåleøje, de to nordjyske virksomheder er kommet igennem, selv om Coop er i fuld gang med at styrke de lokale varer i butikkerne.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra lokale producenter, typisk mellem tre og ti om dagen. Men mange af dem er slet ikke interessante. Sat på spidsen lyder nogle af henvendelserne lidt i retning af "hvis vi køber fire høns, vil I så købe æggene". Og nej, det vil vi ikke, fastslår Christian Christensen.

Han har været chef for lokale varer hos Coop siden 17. marts og har sammen med sin afdeling siden da indgået aftaler med cirka 60 nye, lokale leverandører, så Coop nu er oppe på at have ialt cirka 85 af slagsen.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078