23948sdkhjf

København får topmøde om mindre madspild

Førende eksperter mødes på båd midt i december
En række nordiske fødevareproducenter, NGO’er og førende eksperter inden for reduktion af madspild mødes i København 15. december for at diskutere nye måder at reducere madspildet på.

Danmark er et af de lande i Norden og Europa, som går forrest i kampen for at reducere madspildet. Igennem de seneste fem år er det således lykkedes at nedbringe madspildet med 25 procent, og derfor er der et stort internationalt fokus på Danmarks succes på dette område, påpeger forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad i en pressemeddelelse.

Topmødet foregår på DFDS’s Norgesbåd, som ligger ved kaj i Nordhavnen i København, og dagens hovedtaler er direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup, som vil tale om, hvordan landbruget bidrager til at nedbringe madspildet.

- Utroligt stolt

- Jeg er utroligt stolt af, hvor langt vi er kommet i Danmark med hensyn til at nedbringe madspildet. De resultater, vi har opnået, er bare første skridt på vejen, og jeg glæder mig til at høre mere om, hvordan de andre nordiske lande arbejder på at nedbringe madspildet, siger stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som er medarrangør af topmødet i samarbejde med Natural Resources Institute Finland Luke.

Det nordiske topmøde er et led i en stor europæisk alliance mod madspild. Den bærer navnet FUSIONS og har fokus på at skabe viden om, hvordan man nedbringer madspildet. Projektet er fireårigt, og hvert år mødes de regionale partnere for at diskutere den nyeste viden. Mødet har tidligere været holdt i de andre nordiske hovedstæder, og turen er nu kommet til København.

Det er gratis at deltage i topmødet, og alle interesserede kan tilmelde sig.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065