23948sdkhjf

Delika rokerer rundt i stor stil efter Sørwi-opkøb

- Vi kunne ikke planke Sørwis rullepølsekvalitet, så vi kunne lige så godt købe den, siger koncernchefen
Med mandagens nyhed om, at Delika Food Group køber pålægsvirksomheden Sørwi af FoodService Danmark, er der også lagt op til omfattende strukturændringer hos Delika.

Delikas koncernchef, Kurt Møller, oplyser, at da Delika alligevel står og skal lukke sin "moderfabrik" i Hammel, fordi kommunen i 2017 vil omdanne området til en ældrelandsby, bliver der nu sat gang i en plan, som vil samle virksomhedens aktiviteter på tre lokationer med hvert sit speciale:

I Engesvang, hvor Delika for halvandet år siden købte den konkurrerende røgvarefabrik Eberhart, bliver al røgvareproduktion samlet - altså også de produkter, der hidtil er blevet fremstillet hos Sørwi. I Aalborg, hvor Sørwi nu kommer til at hedder Delika Aalborg, skal der udelukkende produceres pålæg. Og i Haderslev, hvor Delika i 2008 købte den tidligere pølsefabrik Carl Folsted, bliver alle koncernens pølser fremover fremstillet. Delika har i Haderslev også et pakkeri i de tidligere Rico Pølser-lokaler, som Kurt Møller købte i 2014.

- Når vi lukker og slukker i Hammel 31. maj 2016, bliver al pålægsproduktion flyttet til Aalborg. Vi opretter blandt andet en ny slice-linje og regner med at komme op på 15 tons pålæg om ugen, fortæller Kurt Møller.

Ansatte bliver tilbudt nyt job

Lukningen i Hammel betyder, at hovedparten af de ansatte på den snart tidligere fabrik bliver tilbudt nyt arbejde i Engesvang eller Aalborg, hvor der bliver brug for henholdsvis 15 og 25 ekstra ansatte.

Om købet af Sørwi fortæller Kurt Møller, at han kontaktede Dagrofa, da han for et par måneder siden erfarede, at FoodService Danmark var sat til salg.

- Jeg ringede for at høre, om de ville sælge Sørwi - og det ville de, konstaterer koncernchefen, som i forbindelse med købet har fastslået. at Sørwi "producerer Danmarks bedste rullepølse".

- Er den også bedre end Delikas egen?

- Ja. Vi har prøvet at planke den i syv år, men vi måtte opgive. Så kunne vi lige så godt købe opskriften ... Sørwis rullepølse er Danmarkskendt fra Hobro og opad i Jylland, nu vil vi forsøge at gøre den verdenskendt fra Hobro og nedad, proklamerer Delika-chefen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078